ŠIROKI BRIJEG – Čitajući intervju Ministra unutarnjih poslova ZHŽ-a Zdravka Borasa kojeg je dao za jedne bh novine čovjek dobije dojam kako je naša županija raj za sigurnost i kako kriminalne i prekršajne radnje su nešto što je svedeno na minimum, skoro pa da i ne postoji!

Pohvalio se, između ostalog, s drastičnim uštedama u sektoru policije od čak 500.000 KM u samo godinu dana smanjivši znatno broj prekovremenih sati policijskim službenicima, te kako su uveli sustav elektroničke kontrole radnog vremena djelatnika Ministarstva, i tako su eliminirali radnu nedisciplinu što je vladala za vrijeme njegovih prethodnika. Racionalizirali su troškove prijevoza i goriva, kao i telefonskih usluga i interneta!!!

radoviširoki17022016 8

Naravno, u to smo se i uvjerili danas na samom licu mjesta. Naime, iako je za 26. studenoga 2015. godine najavljen početak asfaltiranja ulice Antuna Mihanovića od šefa Službe za gospodarstvo, obnovu i razvitak Grada Širokog Brijega Predraga Naletilića, ono se do dana današnjeg u potpunosti nije dogodilo.

Ali današnjim izlaskom na teren (17.02.2016.), nakon evo skoro tri mjeseca, nešto se izgleda počinje raditi u toj ulici zapadnog ulaza u Široki Brijeg. Radnici krpaju rupe te pripremaju cestu za asfaltiranje koje bi, kako su nam kazali, trebalo početi već sutra u četvrtak (18. veljače) u slučaju da ne dođe do kiše koja bi automatski odgodila radove do daljnjega, iako su rokovi probijeni mjesecima, a to izgleda nikoga nije briga osim onih koji su uništili svoja vozila kroz ovaj period radova na navedenoj ulici.

radoviširoki17022016 3

S obzirom da se danas “ukazao” lijep dan, izvođači su prionuli na radove, a kako bi brže to izveli morali su zatvoriti ulazak u Centar za sva vozila iz zapada (tj. kružnog toka) i gdje su jasno vidljivom oznakom obilježili da su radovi u tijeku, kao i svoje vozilo postavili na taj dio prometne trake, no to nije spriječilo mnoge vozače da svojim ljubimcem pređu u suprotnu prometnu traku, ugrožavaju druge sudionike prometa koji dolaze iz smjera centra i tako stvaraju poteškoće u izvođenju samih radova i asfaltiranja prometnice, što smo se i sami uvjerili.

radoviširoki17022016 11

Naravno, nigdje policije ni na vidiku koja bi regulirala promet i kažnjavala prekršitelje, iako su mogli zaraditi i nešto novca na bahatim vozačima, osim silnih ušteda koje je ministar spominjao. A što je najbolje, nisu trebali ni kap goriva potrošiti svojim vozilom jer ti radovi se odvijaju samo nekoliko stotina metara od policijske postaje. Dovoljno je bilo samo malo “protegnuti noge”, ali izgleda njima je to problem. Kako se čini ljepše je stati negdje sa strane sa svojim vozilom i izbaciti palicu nekom vozaču u centru grada pa ga “trati” zbog ne vezanja pojasa.

Kako je sve to danas izgledalo i kako neki nikako da shvate prometne znakove pogledajte u našoj fotogaleriji:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info