FOTO: Lijepa kulturna večer u Mokrom i tradicionalna 8. večer folklora “Na temeljima bazilike naše”

Prekrasan, suncem “okupan” dan i toplo vrijeme obasjali su u nedjelju padinu brda Gradine u selu Mokrom u Širokom Brijegu.

Sve je započelo poslijepodnevnom svetom misom, koju je predvodio fra Stipe Biško , na ostacima ranokršćanske bazilike koja datira iz vremena V. –VI. st., te nakon toga uslijedio je pravi mali seoski, glazbeno-scenski dernek.

O organizaciji HKUD-a Mokro organizirana je već tradicionalna 8. večer folklora “Na temeljima bazilike naše” na kojoj su nastupila brojna kulturno-umjetnička društva s područja Bosne i Hercegovine i gdje nije nedostajalo odlične zabave, pjesme i plesa kao što nije falilo pive i neizostavnih specijaliteta poput domaćih uštipaka, ćevapa, pive, sokova i vode.

Ali hrana i piće tu i nisu toliko bitni koliko je bilo zanimljivo pogledati scenske nastupe uz ples, gangu i bećarac i gdje su kulturmo-umjetnilča društva pokazala kako hrvatski običaji i tradicija ovdje neće lako nestati, a što su na samom kraju dokazali i mladi naraštaji ispred pozornice, koji će zasigurno nastaviti tradiciju….

FOTOGRAFIJE s ove lijepe večeri već sada možete pronaći na Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info.

Osim domaćina HKUD-a Mokro na pozornici svoje plesove, gange i gusle predstavili su i društva HKD Vrila, HKUD Crnač (gangaška skupina), KUD Stari Hrast-Novi Travnik, Gangaška skupina Boško i prijatelji, HKUD Goranci, guslar Marko Čolak i HKUD Gromiljak iz Kiseljaka.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info