FOTO: Igrači dočekani, Škripari vraćeni iz Sarajeva jer je autobus bio registriran kao kamion!

Već nam je svim dobro poznato kako su nogometaši Širokog Brijeg upisali veliku i važnu pobjedu u prvom susretu finala Kupa BiH savladavši ekipu Sarajeva rezultatom 0:1 i tako stekli veliku prednost pred uzvrat na Pecari koji se igra za tjedan dana, točnije 17. svibnja.

Strijelac tog jedinog, ali jako važnog zgoditka bio je Josip Barišić u 45. minuti, kada je sjajno u skoku s deset metara glavom matirao domaćeg vratara nakon ubačaja Dejana Čabraje iz kornera. Sve u svemu svi igrači su bili odlični i odigrali dobro utakmicu i na taj način jednim “laganim korakom” zakoračili u Europu.

Iako je pedesetak navijača “Škripara” krenulo bodriti svoje igrače, oni su zaustavljeni u blizini Sarajeva i nisu mogli nazočiti toj utakmici, a razlog je bio više nego tragikomičan.

“Krenuli smo autobusom iz Širokog Brijega, naša nas je policija pratila svo vrijeme, u Mostaru su nas preuzeli njihovi i nastavili smo neometano put za Sarajevo. Nekih pola sata od Sarajeva zaustavlja nas njihova policija. Ulazi jedan od policajaca u autobus te nam se predstavlja i kaže kako će se pobrinuti za nas da sve prođe u najboljem redu i da će nas dopratiti do stadiona i pobrinuti se za našu sigurnost. Bili su korektni prema nama, to moramo priznati” – govore za portala SirokiBrijeg.info navijači koji su krenuli podržati svoj klub u Sarajevo.

No, nakon nekih desetak minuta čekanja i kontrole autobusa dolazi do one tragikomedije koje samo ima još tamo u nekih starim komedijama srpske filmske produkcije.

Autobus s kojim su “Škripari” krenuli na ovo gostovanje bio je stariji od najstarijeg navijača koji se u njemu nalazim, a možda čak i od samog vozača koji je priča za sebe. Naime, kako su nam naši sugovornici kazali. Autobus nije imao uredne papire, a sam autobus je bio registriran na neki kamion, a ne prevozno sredstvo za više putnika. Vozač koji je taj bus vozio navodno nije imao dozvolu za autobus i tu je nastao problem u kojem su navijači “zaglibili” i zadržani dok nije došao drugi autobus po njih.

Dok je drugi autobus stigao, već je bilo kraju prvo poluvrijeme utakmice na stadionu “Asim Ferhatović – Hase, tako da nije više bilo vremena da se navijači zapute ka Sarajevu jer taman bi stigli na kraj utakmice, a i to bi bilo upitno bili uopće pušteni bili, pa su odlučili vratiti se za Široki Brijeg. Dok su se dečki vraćali kući, pred stadionom na Pecari se već pripremao veliki doček nogometaša, tako da su im se pridružili.

Kada su doznali nogometaši Širokog Brijega kako im se doček priprema, zamolili su ih već iz puta da nema potrebe pretjerano slaviti jer ovo je prvo poluvrijeme i da energiju ostave za “drugo poluvrijeme” na Pecari i budu tada njihov dvanaesti igrač i kako će svi skupa slaviti osvajanje Kupa BiH i izlazak u Europu.

Ne sumnjamo kako će Škripari imati energije i za Pecaru, ali ovo je isto trebalo proslaviti. Tako su svoje igrače dočekali uz pjesmu, bakljadu i dugotrajne aplauze jer su to zaslužili. Nakon kraćeg druženja igrača sa navijačima krenulo se na odmor jer sutra je novi dan, a fešta će se nadamo velika održati u srijedu, 17. svibnja na središnjem gradskom trgu nakon utakmice koja počinje u 20.00 sati.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info