Facebook uveo novitete koji će promjeniti naše dosadašnje funkcioniranje na njemu

Facebook je posljednjih mjeseci uveo nekoliko novih mogućnosti koje će prilično promijeniti način na koji ga koristimo.

Objavljivanje na više jezika

Dosad ste, ako ste željeli objavljivati na više jezika, morali objavljivati postove na različitim jezicima, imati zasebne stranice za korisnike koji govore drugim jezicima ili se oslanjati na automatske prijevode. Novom Facebookovom značajkom mogu se stvarati višejezične objave, a uključiti je možete ako odaberete “Page Settings”, pa “General”, “Post in Multiple Languages” i “Allow”. Jezik koji odabran kao početna postavka bit će odmah prikazan, no možete odabrati i neki drugi.

Privatni odgovori na komentare

Ubuduće biste osim javno na komentare mogli odgovarati i privatno. Ta će se značajka pojaviti odmah uz “Reply” na pojedinom komentaru, a poruka koju ćete poslati bit će povezana s komentarom.

Opširniji podaci u korisničkom profilu

Na raspolaganju ćete imati 101 znak u kućici odmah iznad podataka o poslu i mjestu stanovanja, gdje ćete moći upisati nešto o sebi. Taj opis može biti javan, a možete dodati i do pet fotografija koje će se pojaviti u lijevom stupcu Timelinea. Ta je značajka još u fazi uvođenja na globalnoj razini.

Glazbene priče

Ova je značajka zasad dostupna samo za iOS, no trebala bi stići i na desktop, a omogućava dijeljenje glazbenih isječaka u trajanju od 30 sekundi sa Spotifyja, Apple Musica i drugih servisa.

Local Insights for Businesses

Ova skupina značajki trebala bi vam omogućiti da saznate koliko je ljudi koristilo Facebook u krugu od 50 metara od vašeg posla te vam pružiti demografske podatke o njima. Osim toga moći ćete bolje ciljati potencijalne kupce i korisnike oglasa.

Facebook Mentions

Ova opcija donedavno je bila dostupna slavnima, no sada bi je trebali koristiti i svi ostali.

Nove opcije pretraga

Trebala bi omogućiti pretraživanje profila vaših kontakata po ključnim riječima, a zasad je u fazi beta testiranja.

Poboljšana značajka Events

U nju su ugrađeni poboljšani algoritmi za predlaganje događanja na temelju sudjelovanja vaših prijatelja ili lokacije i događanja na kojima ste već bili. Domaćini mogu pregledavati tko je potvrdio dolazak, a korisnici imaju opciju “Interested In” kojom mogu pregledavati novosti bez potvrde o sudjelovanju.

Integracija Ubera u Messenger

Trenutno se testira u SAD-u pa je samo tamo dostupna, a bit će dovoljno preuzeti aplikaciju Uber za Messenger i povezati je s postojećim računom na Uberu.

Index.hr