Znate li sve trikove koje krije aplikacija za Android najveće svjetske društvene mreže? Niste sigurni? Provjerite je li vam promakao neki od navedenih…

1) Koristite widget

Widget za Facebook je jednostavan, ali koristan. Nudi prozor u kojem možete skrolati i kuckati po objavama prijatelja bez dodatnih oglasa i drugih opterećenja koja nosi puna aplikacija.

I svoj status možete obnoviti koristeći widget, tako što ćete kucnuti na Share.

2) Upravljajte obavijestima

Utapate se u poplavi obavijesti i upozorenja koji stižu od prijatelja? Olakšat ćete si život ako pojedine vrste notifikacija isključite.

Otvorite App settings, pa Notification settings. Ovdje možete uključiti ili isključiti niz obavijesti koje se pojavljuju na zidu, poruke, komentare, zahtjeve za prijateljstvom, tagove za fotografije, pozive na događanja i drugo.

3) Pronađite zanimljiva mjesta u blizini

Aplikacija za Android u rukavu krije nekoliko trikova koji nisu na raspolaganju u desktop inačici. Tako, recimo, možete bolje iskoristiti to što Facebook zna vašu lokaciju. Odaberite Nearby Places kako bi pronašli lokacije u vašoj blizini koje imaju vlastitu stranicu na Facebooku.

To je zgodan način za otkrivanje restorana, kafića, trgovina i sličnog u dijelu svijeta koji vam nije poznat.

4) Filtrirajte News Feed

Možete prihvatiti standardne postavke za novitete koje izbacuje vaš News Feed, a i ne morate.

Aplikacija će vam dati pristup prilagođenim popisima i iz glavnog izbornika. Kako bi promijenili tko se pojavljuje u kojem popisu, otvorite njihov korisnički profil, pa kucnite na Friends i onda na Edit Friend List.

Želite li dodati ili ukloniti cijele popise, to ćete morati napraviti na računalu.

5) Dijelite sadržaj iz drugih aplikacija

Kucnite na dugme Share dok pregledavate galeriju fotografija, koristite web preglednik ili bilo što drugo. Facebook će se pojaviti kao jedna od opcija, što će vam olakšati dijeljenje.

6) Onemogućite automatsko pokretanje video zapisa

Otvorite Settings i pronađite opciju Video Auto-play. Isključite ju kako bi smanjili podatkovni promet kad niste na kućnom wi-fiju, recimo.

7) Spremite video zapise i poveznice za kasnije

Kucnite na strelicu okrenutu prema dolje u gornjem desnom kutu uz objavu u News Feedu. Ponudit će vam opciju spremanja za kasniji pregled. Gdje ćete ih naći? Pod Saved u glavnom meniju aplikacije. Kucnite See All pod Apps ako ta kategorija nije vidljiva.

8) Provjerite koliko je vaš korisnički račun siguran

U aplikaciji kucnite na Account Settings, pa na Security and Active Sessions. Dobit ćete pregled svih lokacija i uređaja povezanih s vašim korisničkim računom na Facebooku.

Uočite li nešto sumnjivo, kliknite na križić kako bi se izlogirali. Za svaki slučaj.

9) Isključite balončiće za razgovor (chat heads)

Kao što znate, Messenger je zasebna aplikacija za Android. Kad vas netko kontaktira, pojavi se balončić s njihovim likom ili avatarom, prekrivajući druge aplikacije i sadržaj koji pregledavate.

Mnogima je to iritantno. Ako ste među njima, veselit će vas spoznaja kako je tu značajku moguće isključiti. Kliknite na sličicu zupčanika u aplikaciji Messenger kako bi otvorili postavke, pa zatim kucnite Chat heads kako bi uključili ili isključili tu značajku, odnosno odredili na koji će način funkcionirati.

10) Odaberite omiljene prijatelje

Do popisa prijatelja online možete doći kucnete li na sličicu s ljudskim likovima u gornjem desnom kutu aplikacije. Odaberite Edit i postavite kontakte s kojima najčešće komunicirate na vrh popisa.

11) Sakrijte prijateljev News Feed

Netko vas živcira objavom određene vrste sadržaja, ali ne dovoljno kako bi ga makli s popisa prijatelja? Otvorite njihovu stranicu, kliknite na Following, odaberite Unfollow. Više nećete gledati njihove objave, kao ni one u kojima su tagirani, a da to neće ni znati.

12) Prioritizirajte prijateljev News Feed

Suprotno od prethodno opisanog, ovo će izbaciti nečije objave u prvi plan. Posjetite njihovu stranicu, odaberite Following, pa See First.

tPortal.hr