Čoviće zet nastavlja dominirati letovima rastrošnosti, dok propada zračna plovidba BiH!

Međunarodna organizacija za pružanje usluga u civilnoj avijaciji (CANSO) pohvalila je mjere koje je Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) poduzela za vrijeme pandemije koronavirusa.

U analizi objavljenoj na naslovnici CANSO-ove publikacije navodi se niz mjera i aktivnosti koje je BHANSA poduzela od početka pandemije kako bi sa što manje štete prošla kroz ovo krizno razdoblje.

-Kako bismo održali financijsku ravnotežu, odmah smo započeli racionalizaciju poslovanja i smanjili financijski plan BHANSA-e za 2020. godinu. Selekcijom prioritetnih nabavki za sigurno i učinkovito odvijanje zračnog prometa u našem zračnom prostoru, velika većina nabavki za 2020. godinu prolongirana je za budući period nakon oporavka industrije. Mjere su uključivale i bolno smanjenje plaća zaposlenika, sve u cilju osiguranja kontinuiranog pružanja usluga u zračnoj plovidbi, kao i zaštite postojećih radnih mjesta – navodi direktor BHANSA-e Davorin Primorac.

Kazao je to direktor, zet predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je krajem prošle godine, 6. prosinca, u Mostaru organizirao proslavu zbog preuzimanja kontrole nad nebom potrošivši skoro 300.000 KM. Pjevali su te večeri Halid Bešlić, Nina Badrić, Aleksandra Radović…

A da rasipanju novca tu nije kraj dokazuje i plan javnih nabavki BHANSA-e za 2020. godinu. Pogledajte OVDJE što se sve planiralo. Izdvajaju se troškovi od 425.000 KM za usluge hotelskog smještaja, nabavka usluge organizacije novogodišnjeg ručka na svim lokacijama Agencije u iznosu od 50.000 KM, za aviokarte planirano je 185.000 KM, za nabavku uredskog namještaja 80.000 KM… To što je Primorac najavio da je velika većina nabavke prolongirana, a ne poništena, znači da će se rasipanje novca nastaviti.

Tako je 25. rujna raspisan Poziv za dostavu ponuda u procesu javnih nabavki na području odnosa s javnošću, kriznog komuniciranja i kriznog PR-a. Za ovu “nužnost” potrošit će se 60.000 KM. I to u vrijeme kada je u velikoj mjeri pao broj letova i preleta iznad BiH, pa je samim tim i BHANSA imala manje posla.

Faktor.ba