Pravomoćnom presudom Vlado Kutle (31) iz Širokog Brijega, zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge iz čl. 238 st. 1 KZ F BiH, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine.

Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je žalbe Županijskog tužiteljstva ŽZH i osuđenog Vlade Kutle (31) iz Širokog Brijega i potvrdio presudu Općinskog suda u Širokom Brijegu. Tužiteljstvo je zatražilo izricanje kazne zatvora u duljem trajanju, dok je optuženi putem braniteljice zatražio da se oslobodi od optužbe ili da se ukine presuda i predmet vrati na ponovno suđenje Općinskom sudu u Širokom Brijegu, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Tužiteljstvo je uspjelo dokazati da je Vlado Kutle radi prodaje neovlašteno držao opojnu drogu tipa „Speed“ i „Marihuanu“. Dana 28.12.2015. godine u večernjim satima u vozilo „Lancia“ stavio opojnu drogu, a zatim se povezao u pravcu Širokog Brijega, kako bi prethodno kupljenu drogu prodao. Te večeri u mjestu Žovnica, Mostar, Vlado Kutle je jednoj osobi za iznos od 50,00 KM prodao opojnu drogu „Speed“ umotanu u najlonsku foliju. Nastavljajući put Širokog Brijega u mjestu Dobrič, zaustavljen je od strane policijskih službenika PU Široki Brijeg. Prilikom pretresa njegovog vozila pronađena je određena količina Speeda i Marihuane.

Osuđeni je u pritvoru proveo mjesec dana, pa s obzirom na to, vrijeme provedeno u pritvoru uračunato mu je u izrečenu kaznu zatvora.

SirokiBrijeg.info