ŽZH dobila 36 novih policajaca koji bi trebali časno i pošteno svoj posao raditi!

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova promovirana deveta i deseta generacija polaznika temeljne policijske obuke. Na svečanoj promociji promovirano je 30 kadeta Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) koji su uspješno završili osmomjesečnu temeljnu policijsku obuku prve razine i stekli uvjete za dodjelu čina ‘policajac’ i šest kadeta koji su uspješno završili šestomjesečnu temeljnu policijsku obuku druge razine i stekli uvjete za dodjelu čina ‘mlađi inspektor’

U obraćanju nazočnima, ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Branko Vukoja je čestitao kadetima na uspješno završenoj obuci, naglasivši da su kadetkinje i kadeti tijekom obuke pokazali ozbiljnost i upornost u stjecanju teorijskih znanja i praktičnih vještina, te se nada da će uspješno odgovoriti svim izazovima koji im predstoje u obavljanju policijskog službenika.

policajci1012016-2

Obuka je provedena u skladu sa Zakonom o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za potporu policijskoj strukturi u BiH, Pravilnikom o temeljnoj obuci i obvezama kadeta tijekom temeljne obuke i nastavnim planovima i programima temeljne obuke kadeta Uprave policije MUP-a ŽZH-prva i druga razina.

Svojim radom i zalaganjem posebno su se istakli Silvio Bogut i Viktorija Medić koji su proglašeni kadetima devete i desete generacije.

Na svečanoj ceremoniji uzvanicima su se obratili, pored ravnatelja Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Branka Vukoje, ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić. Svečanosti su pored dužnosnika Županije Zapadnohercegovačke prisustvovali pripadnici drugih policijskih agencija u državi te predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti.

Pogled.ba