Zvonko Milas boravio u službenoj posjeti općini Posušje

POSUŠJE – Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas boravio je ove srijede u službenom posjetu općini Posušje. Tim povodom u zgradi Općine organiziran je sastanak na kojem su, uz gosta i njegovu savjetnicu Žanu Ćorić, nazočili Općinski načelnik Branko Bago i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar sa suradnicima, priopćeno je iz Ureda načelnika.

Razgovarlo se o širokom rasponu tema od socijalno-demografskih pitanja, školstva, gospodarstva, aktualnih infrastrukturnih projekata, ljudskih potencijala do planova za nastavak razvoja Posušja.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o potrebi jačeg povezivanja s gradovima iz Republike Hrvatske, pogotovo s onima koji imaju iskustva povlačenja sredstava iz EU fondova.

Istaknut je i veliki problem otežanog prometovanja, odnosno dugih kolona i čekanja na granici s Hrvatskom, a Milas je obećao da će pomoći u njegovom rješavanju.

Zaključeno je kako će se u budućnosti još više intezivirati suradnja na svim podrucjima od kulture, infrastrukture, obuka za projekte i slično.

U nastavku posjeta uslijedio je odlazak u prostore nove zgrade osnovne škole Fra Petra Bakule gdje su se gosti upoznali s tijekom radova. Napomenimo kako Središnji državni ured već godinama, temeljem natječaja za pomoć Hrvatima u BiH, financijski podupire izgradnju nove osnovne škole u Posušju, a Općinski načelnik je iskoristio i ovaj susret da zahvali gostima na tome.

Općinsko vodstvo i gosti sastali su se i s predstavnicima udruge Pauk, prigodom čega se razgovaralo o kulturnom životu Posušja koji je u zadnje vrijeme na zavidnom nivou, navodi se u priopćenju.

SirokiBrijeg.info