Županijsko tužiteljstvo ŽZH uložit će žalbu zbog odluke o kazni za ubojstvo koje je izvršio Gojko Topić (55) iz Posušja. O žalbi će odlučiti Vrhovni sud F BiH, izjavio je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Nepravomoćnom presudom Županijskog/Kantonalnog suda u Mostaru Gojko Topić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina za ubojstvo tada 26-godišnjaka M.B. iz Posušja.

Presudom suda utvrđeno je da se ubojstvo dogodilo dana 23.7.2016. godine oko 4,30 sati u mjestu Osoje, općina Posušje. Te večeri Gojko Topić je došao u jedan ugostiteljski objekt i u alkoholiziranom stanju sa 1,59 g/kg alkohola u krvi ušao u raspravu i svađu sa M.B. iz Posušja. Nakon kraće rasprave zaprijetio je da će se vratiti sa puškom i da će ih sve „riješiti“, a zatim je napustio ugostiteljski objekt. Nedugo nakon došao je do ulaznih vrata ugostiteljskog objekta noseći sa sobom pušku „Maverick“ , pa kada je M.B. krenuo prema ulaznim vratima i došao do praga vrata u istog je ispalio dva hitca. Od zadobivenih povreda M.B. je preminuo na licu mjesta.

Optuženom se u kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počev od 23.7.2016. godine pa najdalje do pravomoćnosti presude, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne.

Također, od optuženog je oduzeta puška marke „Maverick“ i 8 komada metaka.

SirokiBrijeg.info