Zoran Bubalo: Ogorčeni smo, ne možemo vjerovati što se dešava i pitamo se kuda sve ovo vodi

Odmah nakon susreta svoje nezadovoljstvo suđenjem iskazao je trener Širokog Brijega, Goran Sablić, a nakon što je Disciplinska komisija FSBiH Ivana Krstanovića zbog crvenog kartona kaznila sa četiri utakmice neigranja u redovima Širokobriježana ogorčenost je još veća.

Na službenoj facebook stranici Širokog Brijega objavljen je video prilog spornog trenutka zbog kojeg je Krstanović dobio crveni karton, a za SportSport.ba je povodom ovih dešavanja govorio direktor Širokog Brijega, Zoran Bubalo, koji je istakao da su na Pecari ogorčeni.

“Prije svega bih rekao da smo sami sebi najveći krivci za poraz u Gabeli, no moramo se oglasiti radi kluba i reći da je nekoliko sudačkih odluka na našu štetu direktno utjecalo na rezultat. Ogorčeni smo, ne možemo vjerovati što se dešava i pitamo se kuda sve ovo vodi. Dobili smo informaciju i da je sucu povećana ocjena sa 7.4 na 7.8 i doista smo u nevjerici. Još kada uzmemo odluku Disciplinske komisije koja je Krstanovića kaznila sa četiri utakmice neigranja, iako se u video prilogu može uočiti da kontakta sa protivničkim igračem zbog kojeg je dobio crveni karton uopće nije bilo, onda možete shvatiti našu ogorčenost”, istakao je Bubalo za SportSport.ba.

“Padamo na niske grane i svi zajedno moramo nešto poduzeti. Kako i na koji način? Mislim da kazne moraju biti žestoke. Svjesni smo da sudac može pogriješti i da se to dešava u svim ligama, no napraviti nekoliko grešaka na štetu jednog kluba, odsvirati kraj prvog poluvremena kada se treba korner izvesti može značiti samo tendenciju. Nismo samo mi u pitanju, Krupi u Mostaru recimo nije dosuđen čist penal, a u ova četiri kola je bilo još dosta nelogičnih odluka. Ulažemo, želimo napraviti neki iskorak, pa ako ništa drugo približiti se regiji, no izgleda da su naše dobre namjere uzaludne”, dodao je direktor Širokog Brijega.

SportSport.ba