Široki Brijeg se oprostio od obrane Kupa BiH. I u trećem susretu u samo sedam dana Željezničar je upisao pobjedu – nakon 1:0 u Kupu i 2:1 u prvenstvu na Pecari, Željo je slavio i u uzvratu Kupa BiH na Grbavici s 2:0 i zasluženo se plasirao među četiri najbolje momčadi u ovom natjecanju.

Željezničar je poveo iz prve ozbiljnije prigode. Blagojević je u sedmoj minuti s 18 metara pogodio za 1:0. Veliku prigodu za povećanje vodstva imao je za Ubiparip u 29. minuti, ali je šutirao preko gola, da bi odmah u sljedećem napadu Kjosevski spasio domaće u „jedan na jedan“ situaciji s Lončarom. Široki je pritisnuo u završnici prvog dijela, a najbliže golu „Plavo-bijeli“ su bili u 40. minuti, no Matić je u zadnji trenutak blokiran.

Sve dvojbe oko pobjednika i prolaza definitivno su razriješene u 54. minuti. Zakarić je odlično nabacio, a Zec glavom pogodio za 2:0. U 73. minuti Lončar je mogao ublažiti poraz, no s 10-12 metara šutirao je visoko preko gola Kjosevskog. Domaći su u samoj završnici postigli još jedan gol, ali je poništen zbog zaleđa.

STRIJELCI: 1-0 Blagojević (8), 2-0 Zec (54)

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec (74. Žerić), Ramović, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Hajdarević (62. Elsner), Projić, Upiparip (46. Kajkut). Trener: Adžem.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, Baša, Baraban (52. Wagner), Ćorluka, Lončar, Begonja, Bralić, Marković (64. Milićević). Trener: Sablić.

NK Široki brijeg