Udruga žena liječenih od karcinoma dojke “Narcis” iz Širokoga Brijega, na čelu s predsjednicom Radicom Lasić, posjetila je ekipu Ženskog nogometnog kluba Široki Brijeg i održala predavanje na temu prevencije raka dojke.

Radica Lasić, koja se prije gotovo 18 godina i sama suočila s rakom dojke, sa svojom udrugom već godinama drži predavanja po srednjim školama u cijeloj Županiji Zapadnohercegovačkoj. Njihova su predavanja uvijek iznimno posjećena, a od ove godine su krenuli isto raditi i sa sportskim klubovima i organizacijama.

”Drago mi je zbog ovog posjeta i predavanja ŽNK Široki Brijeg. Uvijek je dobro da žena ženu podržava. Vjerujem kako će ovo predavanje biti početak našeg prijateljstva i buduće suradnje”, kazala je za Bljesak.info Radica Lasić, predsjednica Udruge žena liječenih od karcinoma dojke “Narcis” iz Širokoga Brijega, koja je s djevojkama podijelila iznimno korisne savjete o ranom otkrivanju raka dojke.

”Važno je rak dojke otkriti na vrijeme. Rak dojke otkriven na vrijeme je izlječiv. Kao netko tko je prošao kroz sve to, ne volim reći kako sam izliječena od raka. Mislim kako je on uvijek tu negdje, skriven kao neka mrlja. Zato uvijek treba biti oprezan, poglavito kada je riječ o mladim djevojkama”, poručila je Radica Lasić.

Prema svjetskim podatcima, od raka dojke godišnje oboli oko 1.670.000 žena, a iako Bosna i Hercegovina nema jedinstven registar oboljelih prema podatcima medicinskih ustanova u našoj državi oko 500 žena godišnje umre od raka dojke, a broj oboljelih je između 1.400 i 1.500.

Bljesak.info