Širokobriježanke su kolo prije kraja osigurala plasman u Premijer ligu BiH, a u nedjelju su na Pecari proslavile naslov prvakinja Prve lige FBiH sjajnom nogometnom predstavom i visokom pobjedom.

Koliko je ŽNK Široki Brijeg bio nadmoćan, svjedoči anegdota s kraja prvog poluvremena kada je igru domaćih komentirala gostujuća vratarka rekavši: ”Pa, one igraju k’o Barcelona!” aludirajući na to da su im Širokobriježanke posljednjih nekoliko minuta doslovno sakrile loptu. I sami tijek utakmice izgledao je kao igra ”obrane i navale”, a Širokobriježanke su pokazale da su odavno prerasle rang lige koju su upravo osvojile.

Gledatelji na Pecari svaki potez domaćih nogometašica nagrađivali su aplauzom, a posebno su uživali u potezima Branke Bagarić koja je protivničke igračice nizala ”kao malu djecu” opravdavši time epitet ženskog hercegovačkog Messija. Branka je inače najbolji strijelac Prve lige FBiH s 29 pogodaka.

U golijadi Širokobriježaniki po dva pogotka postigle su Nikolina Čerkez, Branka Bagarić i Matea Marušić, a po jedan Ivana Mikulić, Slavica Glavota i Lea Čepo.

Po završetku utakmice prvakinjama su uručene medalje i pobjednički pehar nakon čega je uslijedilo veliko slavlje.

Bio je ovo prvi službeni susret nogometašica Širokog Brijega na Pecari, a susret je bio humanitarnog karaktera te su gledatelji na ulazima mogli ostaviti dobrovoljno novčane priloge za ”Dom Marija – naša nada”.

Bljesak.info