Predsjednik Skupštine Zvonko Landeka izrazio je zadovoljstvo financijama kluba rekavši kako je, nakon svih podmirenih obveza, klub u jednom dobrom plusu kada su u pitanju financije te kako je jako pohvalno koliko je sponzora podržalo i ove godine ŽKK Posušje.

S trenerima kluba Robertom Jurišićem i Mariom Karoglanom te ostalim prisutnima uputili su zahvalu lokalnim poduzećima i gospodarstvenicima, ali i Općini Posušje za financiranje kluba.

Imaju oko 60 sponzora

U manjim ili većim iznosima ŽKK Posušje sponzorira oko 60 tvrtki.

– Drago mi je što sponzori stižu sa svih strana i što prepoznaju naš rad.

Ovim ulaganjima lokalne tvrtke su društveno odgovorne te, iako su nam svima rezultati važni, ipak je važnije da se naša djeca bave sportom i da se trenirajući maknu s ulice i od računala, mobitela i televizije – kazao je predsjednik Skupštine Zvonko Landeka.

Trener Robert Jurišić predstavio je ukratko rezultate prošle sezone.

– Bila je to naporna godina. U nju smo ušli klupski ambiciozno.

Prošle godine odigrali smo više od 100 utakmica u svim kategorijama i angažirali smo se maksimalno. Igrali smo međunarodnu ligu, Ligu Herceg Bosne i Ligu Bosne i Hercegovine. Naše mlađe kadetkinje završile su kao šeste, što je jako dobar uspjeh – kazao je trener Jurišić.

Dodao je kako ove godine nisu uspjeli pratiti prošlogodišnje rezultate jer je nekoliko cura zbog zasićenja i drugih obveza odustalo.

– Ipak, nadamo se kako će ove godine kadetkinje i mlađe kadetkinje biti uspješne. Za ostale kategorije planiramo puno utakmica kako bismo za godinu-dvije dobili jako dobre košarkašice – kazao je trener Jurišić.

Planovi za sezonu

Kada su u pitanju planovi za ovu sezonu, trener Jurišić istaknuo je kako će pokušati s kadetkinjama osvojiti drugo mjesto u Ligi Herceg Bosne iako su ekipe iz Livna i Tomislavgrada jako dobre.

Mlađe kadetkinje su ove sezone već ostvarile dvije pobjede te se nadaju uspjehu i u nastavku sezone.

Na skupštini je rečeno i kako je tradicionalni Božićni turnir ŽKK Posušje prolongiran za početak nove godine.

– Možemo najaviti šest klubova na turniru. Nadamo se ekipama iz Rame, Brotnja, Splita te ekipama Tomislav i Zrinjski – kazao je trener Jurišić.

U suradnji sa Sportskim savezom općine Posušje, nakon četiri godine, ŽKK Posušje dobio je puno povoljnije i ranije termine za treniranje.

U ŽKK Posuše trenutačno je upisano oko 100 djevojaka, a aktivno ih košarku trenira oko 90.

– Drago nam je što se broj članova ne smanjuje iako u Posušju ima dosta klubova, ove godine čak i dva nova – zaključio je trener Jurišić.

Željko Andrijanić / Vecernji.ba