Dana 10.08.2017 godine Nezavisni Odbor za izbor i revizije Županije Zapadnohercegovačke je UZB dostavio svoj odgovor na naš zahtjev za smjenu Komesara u MUP-a Ljubuški Milana Galića zbog slanja interventne i temeljne policije na članove UZB na graničnim prijelazima Bijača i Gorica od 25.04.2017 godine.

U tom odgovoru koji je potpisao Predsjednik tog odbora dr.sc.Drago Martinović na sjednici održanoj dana 26.07.2017 godine članovi Odbora su se usuglasili u stavu kaklo ne postoje razlozi za smjenu komesara u MP-a Ljubuški MIlana Galića.

Poštovana javnosti i cijenjeni Branitelji,a poglavito članovi naše UZB!

NIkakav drugačiji odgovor od strane tog Odbora mi nismo niti očekivali. Međutim poradi vas gore navedenih dužni smo Vam reći kao i svaki put do sada istinu koja se neće svidjeti našim vlastodršcima i svima onima koji ih održavaju na površini da ne potonu.

Ovim odgovorom Nezavisnog odbora za izbor i revizije ŽZH odaslata je određena poruka našim članovima, najčasnijim sinovima države BiH, veteranima Domovinskog rata kao svim drugim časnim i dobronamjernim ljudima naše Županije i šire kako ti isti vlastodršci u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti naše županije ne drže do Branitelja, Domovinskog rata, istine i pravde, odnosno žele nam svima pokazati kako im nitko ništa ne može.

Imajući u vidu kako je UZB zatražila od strane tog Odbora smjenu komesara Milana Galića istog dana smo zatražili i smjenu ministra u MUP-a Ljubuški Zdravka Borasa od strane premjera u Vladi ŽZH Zdenka Ćosića, poradi istih razloga, a kasnije smo zatražili sastanak predstavnika UZB iz cijele ŽZH s premjerom Ćosićem, Ministrom Borasom, Komesarom Galićem i Ministrom Branitelja Mladenom Begićem kako bismo im otvoreno u oči rekli što tražimo i od čega nećemo odustati ali nam još nije udovoljeno na naše zahtjeve.

Isto tako UZB je organizirala skup potpore pretučenom maloljetnom MIli Soldi u Širokom Brijegu poradi otkrivanja istine jer se taj zločinački čin dogodio dana 22.10.2016 godine a do danas se još ne znaju počinitelji tog gnusnog zločina koji je razotkrio pravo lice struktura vlasti u ŽZH poglavito našeg MUP-a i Tužiteljstva ŽZH.

Imajući sve te naprijed navedene razloge potpuno je jasno kako postoji sprega vlasti u ŽZH sa strukturama u Tužiteljstvu ŽZH, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti zbog čega običan puk “mudro” šuti osim “budala” iz UZB u čije ime upravo pišem ovo priopćenje.

Međutim ima jedna stvar koja nas razlikuje odnosno odlikuje od svih drugih tzv “mudrih” a ona je:

Ove “budale” se ne boje reći istinu pa taman svi izginuli tražeći je.

Ove “budale” se ne boje šake jada unutar našeg MUP-a.

Ove “budale”se ne boje specijalne i temeljne policija ispred Vlade FBiH na snijegu od 25.04.2016 godine gdje je moja malenkost ukazivala na nepravdu i diskriminaciju.

Ove “budale” se ne boje specijalne i temeljne policije ispred Parlamenta FBiH u nekoliko navrata (01.08.2016 godine i još nekoliko puta), na svim graničnim prijelazima u FBiH kada smo u zajedništvu i slozi sa pripadnicima komponente Armije BiH zajedničkim snagama ukazivali na diskriminaciju i nepravdu, prema Braniteljima bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu iz obje vojne komponente od istih pokvarenih i korumpiranih političara u oba naroda ili sva tri naroda svejedeno.

Ove “budale” su desetine puta ulazile na razgovore i pregovore u Vladu FBiH, u oba Doma Parlamenta FBiH, visokom predstavniku za BiH, članu Predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda Draganu Čovću, kardinalu Puljiću, najvišem muslimasnkom predstavniku u BiH Kavazoviću, svim ministrima u Vladi FBiH, a poglavito ministru Branitelja FBiH, Salki Bukvareviću, predstavnicima EUFORA u BiH, te svim drugim što većim što manjim političarima i predstavnicima svih parlamentarnih stranaka u FBiH i BiH kako bi ukazali na diskriminaciju koja se čin od strane jada i kukavelja koji obnašaju vlast ignorirajući nas sve skupa a ne samo nas Zaboravljene Branitelje. Imali smo niz intervjua, radio i TV emisija na svim vodećim javnim medijima u FBiH i BiH, pa i šire kako bi smo javnost upoznali što čin pokvarenjaci, licemjeri i farizeji političari u finim odijelima ovakvom jadnom i napaćenom narodu.

Što rade vuci u ovčijim kožama..

Sve smo te likove obišli svojim vlastitim sredstvima, ne tražeći milostinju ni od koga a pri tome nas nitko nije kupio, niti će kupiti a kamoli ovi jadnici iz zakonodavne i izršne vlasti u ŽZH.

Prolijevali smo znoj, krv i suze u ratu spremni smo i u miru jer cijena slobode, i dostojanstva za sve ljude nema cijene. Znamo vrlo dobro kako će se opet kao i mnogo puta do sada javljati one Jude iškariotske, kukavice, izdajnici koji će pisati po portalima protiv nas i naših nastojanja a nikada se neće poptisati jer su obične p…e za razliku od nas koji se potpisujemo punim imenom i prezimenom.

A mi smo Vlado Marušič, Drago Grbavac, Franjo Hrstić, Petar Ereš, Vjekoslav Dragoje, Vinko Banožić, Zvonko Braćić…..itd.itd. ako vam treba još imena poslaću vam p…ice a ne p…e.a vi i dalje nastaviteo pisati po portalima kako nas je Dragan Čović kupio i umirio, kako su nas kupili tajkuni iz Širokog Brijega kako bismo šutjeli o istini Mile Solde, a mi samo šutimo i radimo.

Radimo na istini protiv oni koji tu istinu ubijaju jer svi vi što pišete protiv nas nemate pojma ni čemu ali jako vam je lijepo jer ste uljuljkani u vašoj dokolici zapošljavanja i samozapošljavanja u JP EP HZ H-B, HT, Eronet, Komunalno, Općine, Županije, Inspekcije, Porezne uprave pa vam svi drugi koji nemaju tu beneficiju ili povlasticu kojom bi upali na vaše mijesto u tim JP a poglavito Zaboravljeni Branitelji smetaju u vašim vječnim nakanama ostanka na vlasti zauvijek danas vas a sutra vaših najmilijih. Međutim malo mogren!

Pojavom UZB vaš se svijet ruši i prijeti svakim danom da se sruši kao kula od karata ili da se sruši efektom domino. Mi smo jako strpljivi i čekamo vaš kiks koji će se dogoditi uskoro. I u slučaju ZB kada ste na nas spremili policiju kao i u slučaju MIle Solde. A mi ćemo tada naskočiti na vas kao mačka na miša i nemoćemo vas pustiti iz naših kandži. Upamtite da ste dodijali i Bogu i čovjeku samo što Vam to nitko ne govori u lice osim nas.

A vi ostali poštovani Branitelji hranitelji vaših supruga i majki, vaše djece, naši članovi narode i puče:

Nemojte misliti ako šutimo neko vrijeme kako nas je netko kupio ili šutio jer je to nemoguća misija. Od vas se samo očekuje poštivanje Božje riječi koja kaže: “Bdijte jer ne znate časa ni trenutka.”

Vlado Marušić, Predsjednik UZB ŽZH