Zdravko Boras, ključna osoba za rasvjetljavanje slučaja Gordana Šimunovića

LJUBUŠKI – Nekoliko državnih institucija godinama je tapkalo u mjestu, kada je u pitanju kazneno djelo napada i mučenja Gordana Šimunovića i njegove supruge 2002. godine u Grudama, piše portal Ljubuski.info.

Međutim, prema informacija iz njih, istraga je ipak krenula prema svom kraju.Iako u istražnim postupcima informacije teško izlaze u javnost, ipak se doznalo kako je u nerasvjetljavanju ovog teškog kaznenog djela ključnu ulogu odigrao upravo Zdravko Boras, trenutačni ministar MUP-a ZHŽ.Zbog te činjenice istraga je krenula i prema ovoj osobi, doznaje se iz relevantnih institucija.

Prije nekoliko tjedana u emisiji Mreža Federalne televizije, Šimunović je izravno za nerasvjetljavanje i uništavanje dokaza prokazao trenutačnog ministra Borasa.

Nakon emisije Gordan Šimunović je pozvan ponovno dati iskaz o slučaju, koji se dogodio prije 14 godina, doznaje se iz MUP-a ZHŽ. Otvaranje istrage nakon toliko vremena je policijska farsa, komentira se u javnosti, jer je Zdravko Boras upravo ministar MUP-a ZHŽ i nikada nije bio jači, jer je dobio ogromnu potporu Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH, za svoj rad.

Iz dana u dan sve je više kompromitirajućih događaja, koji daju lošu sliku o prošlosti i sadašnjosti u ovom ministarstvu.

Prije nekoliko dana “odgovorno i profesionalno” javio se Vjekoslav Markota, predsjednik Sindikata MUP-a ZHŽ. Iz županijske institucije je priopćeno da se protiv Markote i još nekoliko osoba iz PU Posušje, već tri godine vode istražne radnje zbog sumnji u velike pronevjere u policijskoj službi. Na pitanje zbog čega sve traje toliko dugo odgovoreno je da se radi o istražnoj građi, koja zahtijeva vrijeme.

I pored toga što je Markota pod istragom, postao je predsjednik Sindikata MUP-a ZHŽ.

Ljubuski.info