Zdenko Galić nakon neuspjelog pokušaja krađe vozila u Mostaru i bijega, pokušao ozlijediti policajca koji ga je naganjao!

Mostarska policija s četvrta na petak večer, na djelu je zatekla dvojicu koja su, kako se sumnja, htjeli otuđiti dva skupocjena vozila marke Audi, doznaje Pogled.ba.

Prema kazivanju stanara zgrade kod Desete osnovne škole, jedan od osumnjičenih kradljivaca je uhvaćen, a drugi je uspio pobjeći bez plijena.

Kako doznajemo, uhvaćen je Širokobriježanin Zdenko Galić (48), koji je već poznat policiji. Naime, prema kazivanju svjedoka, on je pri bijegu pokušao odvijačem i ubosti jednog od dvojice interventnih policajca koji ga je sustigao u krugu fakulteta, nekih pola kilometra dalje.

– Ovom prilikom želimo naglasiti požrtvovnost dvojice policajaca koji su trčali za lopovima i tako izložili vlastite živote. Zaslužuju svaku pohvalu – navode stanari za Pogled.ba.

Inače, kako su potvrdili iz MUP-a, prethodno je jedan Mostarac, oko 2.35 sati, prijavio da je u tijeku provala u Audi A6, parkiranog u Ulici Stjepana Radića na južnom djelu gradskog kvarta ‘Eksperiment’.

– Osumnjičeni se tereti da je na području HNŽ u posljednjem razdoblju počinio više krađa vozila. Osumnjičeni je uhićen zahvaljujući prijavi građanina i pravovremenoj reakciji policijskih službenika. Njegov suučesnik uspio je pobjeći u nepoznatom smjeru i za njim se vrši potraga, istaknuto je u priopćenju.

Opet prema neslužbenim informacijama, pretpostavlja se i tko je bjegunac, jer je riječ o policiji poznatoj širokobriješkoj četvorci sumnjivaca za krađe skupocjenih vozila marke VW, koji su djelovali u sastavu nedavno uhićene ekipe u akciji kodnog imenena ‘X’. Tom prilikom su u pritvoru ostali Goran i Marko Nižić iz Ljubuškog, Jozo Markić iz Širokog Brijega, Ferdo Vukoja iz Gruda, Mihael Menalo i Željko Brkić iz Mostara.

– U razdoblju od 2013. do 2016. na području Bosne i Hercegovine, upotrebom sofisticiranih alata i opreme, obijanjem i savladavanjem većih prepreka, na naročito opasan i drzak način, od vlasnika su oduzimana i prisvajana skupocjena putnička motorna vozila. Otuđena vozila su skrivana na različitim lokacijama na području Hercegovine, nakon čega su uz novčanu naknadu vraćana vlasnicima ili rastavljana u dijelove i prodavana na području BiH i Hrvatske, navodili su iz SIPA-e nakon prošlomjesečne akcije ‘X’.

Robert Soldo / Pogled.ba