Završen treći malonogometni turnir Herceg Bosne “Ljubuški 2017.

Ljubušaci su uzeli još jedno prvo mjesto na malonogometnom turniru Herceg Bosne “Ljubuški 2017.”.

Posljednji dan turnira bio je rezerviran za djecu iz U15 kategorije.

“U ovoj kategoriji su bile najjače ekipe iz Hercegovine, pa tako mozemo spomenuti Pionir Jablanica, Karaka Mostar, Stari Grad Mostar, Herceg Sport Široki Brijeg, Hercegovina Mostar i ostale koje su nas počastile svojim dolaskom. Iako po rastu daleko najmanja ekipa Mnk Futsal Ljubuškog je kaznila svaku pogrešku svojih suparnika i u finalu dobila akutalnog prvaka Bosne i Hercegovine sa rezultatom 3-0. Naša ekipa je povela 1-0 u prvom poluvremenu nakon odličnog pogotka Jure Dugandžića. Mostarci su pokušali u drugom poluvremenu sa golmanom igračem, ali Ljubušaci su pokazali da imaju spremnu obranu na taj sustav igre i postigli jos dva pogotka”, naveli su na svojoj Facebook stranici iz MNK Futsal Ljubuški.

Titulu najboljeg igrača u ovoj kategoriji ponio je Mateo Petrušić, koji je ujedno bio i najbolji strijelac, dok je za najboljeg golmana proglašen Jasmin Mušanović.

Podsjetimo, tijekom prva tri dana turnira titule su osvojili domaćin Malonogometni klub Futsal Ljubuški, Sportsko društvo „Donja Mahala“ Mostar, te MNK Makljen Prozor.

2008./09. godište

Prvog dana turnira, 27. lipnja, natjecala su se djeca godište 2008./09. a na kraju su slavili mališani iz Sportskog društva „Donja Mahala“ Mostar, koji su nanizali četiri pobjede i suvereno osvojili titulu.

Najprije su u grupnoj fazi svladali Grude sa 3-0, te Dubrave sa 3-2, u polufinalu su preskočili Pionir rezultatom 4-0, da bi u finalu bili bolji od domaćina iz MNK Ljubuški sa rezultatom od 3-1.

Pobrali su Mostarci i individualne nagrade jer je njihov igrač Alan Pajević proglašen za najboljeg strijelca, a Maid Zlomušica za najboljeg igrača.

2006./07. godište

Drugi dan turnira se održao 28. lipnja, kada su snage odmjerila djeca iz U 10 kategorije (godišta 2006./07.), a titulu u ovoj konkurenciji osvojili su Ljubušaci, koji su se dan ranije morali zadovoljiti drugim mjestom.

Mališani iz MNK Ljubuški su u finalu igrali protiv NK Dubrave, koji je do finala došao sa pet odigranih i dobivenih utakmica.

Ipak, rulet penala ovaj je put otišao na stranu Ljubušaka, koji su na kraju podigli zlatne medalje.

Treće mjesto u ovoj kategoriji osvojio je MNK Pionir.

U ovoj kategoriji titulu najboljeg strijelca turnira osvojio je Matko Šutalo (N.K. Dubrave ) sa postignutih 12 golova, Leo Rašić proglašen je za najboljeg golmana, te Petar Lauc za najboljeg igrača.

2004./2005. godište

Treći dan turnira bio je predviđen za nastupe godišta 2004./2005. godište. Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojio je MNK Makljen Prozor, drugo mjesto NK Međugorje, a treće MNK Futsal Ljubuški.

Sve u svemu, turnir je bio prilika za druženje i dobru zabavu, što su potvrdili i iz NK Međugorje koji su na svom Facebooku sve opisali kao „malo igre, malo uživanja na turniru i dodjelama nagrada, malo kupanja na rijeci i druženja na prirodnim bogastvima u Ljubuškom, tj. na Čeveljuši, itd…..“.

Radio Ljubuški