Roditelji i rodbina će reći da su radna mjesta dobili natječajnom procedurom.

Tako su kadrovi HDZ-a, ali i istaknuti Hercegovci za svoje najmilije birali između Elektroprivrede HZHB, državnih agencija, ali i javnih ustanova.

Ipak, Elektroprivreda prednjači, a ovo je tek skraćeni spisak, piše N1.

Dragan Čović (predsjednik HDZBiH i član Predsjedništva BiH) – kćerka Danijela Čović Primorac (Centralna banka – glavna jedinica Mostar), zet Davorin Primorac (direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BHANSA), brat Davorina Primorca, Ivica Primorac (rukovoditelj sektora financija BHANSA), kćerka Sanja Čović-Krezić (rukovoditelj sektora za organizacijsko- pravne i opće poslove Zavod za zapošljavanje HNŽ), zet Marijo Krezić (Elektroprivreda HZHB).

Jelka Milićević (ministrica financija FBiH) (HDZ BiH) – suprug Dragan Milićević (rukovoditelj za proizvodnju proizvodnju HZHB), kćerka Sanja Đolo (Agencija za vodno područje Jadranskog mora), Ilija Đolo, otac Daria Đole (direktor za proizvodnju elektične energije EP HZHB).

Vjekoslav Bevanda, ministar financija BiH (HDZ BiH) – brat Ivo Bevanda (rukovoditelj Službe za nabavu roba EP HZHB).

Gotovo je nemoguće naći agenciju, javno poduzeće ili ministarstvo gdje neko od političkih zvaničnika nema nekog svog.

Sukob interesa je vrlo teško dokazati u BiH zahvaljujući široko definiranim zakonima.

S druge strane nepotizam je duboko usađen u mentalni sklop prosječnog Bosanca i Hercegovca jer kako drugačije objasniti da se pozicije nasljeđuju i u zdravstvenim ustanovama, fakultetima, školama, sudovima, i da se ne mora nužno raditi o osobama koje su bliske politici, odnosno da se to podrazumijeva.

Ovo je samo popis naših velikih “Rvatina”, a dok popisi ostalih političara možete pogledati na web stranici portala N1.

SirokiBrijeg.info