Dezinfekcijom užeg središta grada u Širokom Brijegu započetoj u 20 sati nakon što je nastupila zabrana kretanja građana, timovi Federalne uprave civilne zaštite započeli su dezinfekciju javnih površina u gradovima/općinama u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Timovima Federalne uprave civilne zaštite pomažu pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Širokog Brijega. Ovom dezinfekcijom planira se obuhvatiti što veće područje i površine na kojima boravi i kreće se veći broj ljudi.

Ove aktivnosti se provode u okviru sistematske dezinfekcije gradova Federacije BiH kao jedna od mjera borbe protiv širenja zaraze koronavirusom (Covid-19).

Pripadnici vatrogasnih postrojbi iz gradova/općina u Županiji Zapadnohercegovačkoj proteklih dana su vršili dezinfekciju javnih površina, a to će nastaviti, prema preporukama sanitarnih inspektora, i nakon ove dezinfekcije u suradnji s timovima Federalne uprave civilne zaštite.

Iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke zahvaljuju Federalnoj upravi civilne zaštite na pomoći koju pružaju gradovima/općinama u Županiji Zapadnohercegovačkoj u dezinfekciji javnih površina.

Nakon Širokog Brijega, timovi Federalne uprave civilne zaštite nastavit će s dezinfekcijom javnih površina u Posušju, a potom i u Grudama i Ljubuškom.

Civilna zaštita ŽZH