Zapljena u Grudama trave, metaka i puška nepoznate marke!

Dana 25.10.2020 godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, radeći po zavedenoj akciji kodnog naziva “LORD”, uz asistenciju policijskih službenika PU Grude i Specijalne policije MUP-a ŽZH, po Nalogu Općinskog suda Ljubuški izvršili su pretres obiteljske kuće, okućnice, pratećih objekata i vozila koje koriste D.S., A.S. i I.S., svi s područja općine Grude.

Prilikom pretresa pronađena je i izuzeta veća količina zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu „Marihuanu”, 106 komada streljiva raznog kalibra i vatreno oružje (puška) nepoznate marke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz čl.238. iz KZ F BiH i KD „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz članka 371. KZ F BiH nad navedenim osobama zavedena je kriminalistička obrada, prilikom koje su isti priznali kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

Po kompletiranju predmeta protiv gore navedenih osoba biti će podneseno odgovarajuće izvješće Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info