Zakazano ročište dvojcu iz Širokog Brijega da pojasne radi čega su uništili poslovne knjige!

Općinski sud u Širokom Brijegu 12.1.2018. godine potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva ŽZH, te zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za 12.2.2018. godine. Ante Penavića (46) i Tonke Ivankovića (61) zbog optužbe sprječavanja dokazivanja i uništenja poslovnih, trgovačkih knjiga i isprava, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Ante Penavić se tereti da je kao vlasnik poduzeća „B…“ d.o.o. Široki Brijeg, dana 30.6.2010. godine preuzeo dokumentaciju vezanu za poslovanje poduzeća „B…“. Iako je sukladno zakonskim propisima bio dužan da je čuva najmanje 11 godina, to nije učinio. S ciljem sprječavanja dokazivanja u sudskom postupku uništio je predmetnu dokumentaciju, koju je trebao predati financijskoj policiji prilikom vršenja kontrole prodaje društva „B…“.

Istom optužnicom Tonko Ivanković se tereti da je kao suvlasnik poduzeća „D…“ d.d. Široki Brijeg, iako je bio obvezna, dokumentaciju vezanu za poduzeće „D…“ nije čuvao najmanje 11 godine. Pored toga, s ciljem sprječavanja dokazivanja, uništio je dokumentaciju koja se odnosi na Ugovor o preuzimanju duga od strane S.I. prema poduzeću „D…“. Predmetnu dokumentaciju trebao je predati financijskoj policiji prilikom vršenja kontrole prodaje društva „B…“.

SirokiBrijeg.info