YouTube Go totalo će izmijeniti način na koji gledamo video snimke na mobilnim telefonima

YouTube planira potpuno promijeniti način na koji gledamo video snimke na mobilnim telefonima – uz pomoć nove mobilne aplikacije pod nazivom YouTube Go.

U pitanju je aplikacija koja bi na YT trebala privući novih milijardu korisnika, između ostalog i iz zemalja poput Indije, Kine, Brazila i Indonezije, gdje se ovaj servis gleda na različitim uređajima i uz različite mogućnosti spajanja na internet.

Upravo je Indija bila mjesto na kojem je voditelj YouTubeove radne grupe Niba Jain zajedno sa svojom ekipom radio na razvoju nove aplikacije, koja bi trebala sjajno raditi i na sporijim brzinama interneta i na jeftinijim uređajima, uz manju potrošnju internet prometa.

Noviteti koje donosi YouTube Go su brojni: aplikacija će moći raditi i kada korisnik nije spojen na internet, a preuzete video snimke korisnici će moći dijeliti s drugima u blizini putem bežične veze.

Osim toga, YT Go će omogućiti korisnicima pregled prvih šest sekundi videa kako bi mogli odlučiti žele li baš na njega trošiti svoje megabajte, a bit će im dostupna i informacija o veličini svakog pojedinog videa kako bi znali koliko će prometa na njega potrošiti.

Novost je i činjenica da YouTube Go neće imati sve mogućnosti osnovne aplikacije, poput komentara, trendova i pretplata. Očekuje se da će nova aplikacija svima biti dostupna već početkom 2017. godine, a stručnjaci predviđaju da će zauvek promijeniti način na koji danas pregledavamo i dijelimo video snimke.

Index.hr