WAGNER: Moramo svi zajedno dati sve od sebe i spriječiti finale koje priželjkuju mediji iz glavnog grada

Dvotjednu stanku nogometaši Širokog Brijega počeli su trodnevnim “voljno”. Nedjelja, ponedjeljak i utorak bili su slobodni, što je trener Goran Sablić objasnio time da je Široki imao pet jakih utakmica u ritmu srijeda – subota, pa će igračima dobro doći odmor.

– Odmorili smo se, sad nas čekaju treninzi. Moramo se spremiti za dva susreta Kupa BiH protiv Željezničara i izboriti finale, ali to ne znači da ćemo zanemariti prvenstvene utakmice, bez obzira na to što smo se našli u Ligi za ostanak, rekao nam je Wagner između dva treninga u četvrtak. Kad su u pitanju dva kup-susreta protiv Željezničara, Wagner kaže da je Željezničar odlična momčad i najteži protivnik kojeg je Široki mogao izvući, ali da je i njegova momčad snažna:

– Te su dvije utakmice protiv Željezničara za nas utakmice godine, o kojima puno toga ovisi. Moramo svi zajedno dati sve od sebe i spriječiti finale koje priželjkuju mediji iz glavnog grada, susret Sarajevo – Željezničar:

– Moguće je spriječiti ga i tako da Mladost izbaci iz Kupa Sarajevo, “nabacio” sam provokaciju…

– U Kupu je uvijek sve moguće, mudro je zaključio Wagner.

Bilo je ideja da momčad s Pecare ode negdje na mini pripreme, ali ipak je zaključeno da je najbolje ostati i trenirati na Blatu. Ni ideja da se odigra neka prijateljska utakmica nije “prošla”:

– Odigrat ćemo u subotu međusobnu utakmicu na Blatu i to je to, rekao nam je Mirko Hrgović, pomoćni trener, i dodao da je to dobro zbog lakših ozljeda Marine i Barabana. U klubu još nisu odlučili u kojem će se terminu (16.30, 19.30) igrati prva utakmica polufinala Kupa BiH protiv Željezničara u srijedu, 12. travnja, na Pecari. Istoga dana Široki će igrati kao domaćin i prvi polufinalni susret Kupa BiH za juniore protiv Sarajeva, koje je u srijedu u uzvratu svladalo Radnik u Sarajevu (6:1), nakon što je slavilo i u prvoj utakmici u Bijeljini 1:0. A igračice ŽNK Široki Brijeg u utorak su ugovorile prijateljski susret protiv ŽNK Ljubuški na Blatu što im je vjerojatno posljednja proba pred nastavak sezone.

Marko Knezović / Vecernji.ba