ŠIROKI BRIJEG – Čak četvorica igrača NK Širokog Brijega nalaze se na popisu 10 najboljih strijelaca Premijer lige BiH svih vremena, izvijestila je službena facebook stranica NK Širokog Brijega.

Dakako, uvjerljivo najbolji strijelac u povijesti Premijer lige BiH je Wagner Santos Lago sa 109 postignutih golova. Fenomenalni Brazilac je kratko nastupao i za Posušje, ali je najveći trag ostavio upravo u plavom dresu. U aktualnoj sezoni postigao je deset pogodaka i nalazi se na drugom mjestu najboljih strijelaca u ovoj sezoni.

nkšbnb 04012015 2

Na visokom trećem mjestu na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca nalazi se Krešimir Kordić s 86 prvenstvenih pogodaka. Ovaj Mostarac je prije povratka u svoj Zrinjski igrao za Široki Brijeg, kao i za Posušje, u Premijer ligi BiH.

nkšbnb 04012015 3

Nekadašnji kapetan momčadi s Pecare i današnji sportski direktor Dalibor Šilić zauzima peto mjesto na vječnoj ljestvici sa 68 postignutih pogodaka. Većinu premijerligaških nastupa ostvario je u dresu Širokog Brijega, a u Premijer ligi BiH igrao je i za Brotnjo i Željezničar.

nkšbnb 04012015 4

Omaleni krilni napadač Hrvoje Erceg sa 64 postignuta gola nalazi se na 6. mjestu vječne ljestvice. Erceg je u Premijer ligi BiH nastupao za Posušje i Široki Brijeg i sigurno je jedan od najboljih ofanzivaca koji su igrali u elitnom rangu bh. nogometa, pa se ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu i danas sjećaju njegovih prodora, golova i sjajnih poteza zbog kojih se u krajnjem slučaju i dolazi na stadione.

SirokiBrijeg.info