VUJANOVIĆ: Novačić će nam faliti, ali klub će odlučiti za daljnje ambicije

ŠIROKI BRIJEG – Nakon osvojenog Kupa HB, košarkaši Širokog su ostali bez iskusnog krila/krilnog centra Ivana Novačića, a ususret vrlo važnoj utakmici s mostarskim Studentom.

Novačić je potpisao ugovor s talijanskim drugoligašem, Latino Basket.

– Novačić je i prije imao ponuda koje je odbio, ali ova iz Italije je bila puno unosnija. Prihvatio ju je, klub mu je izašao u susret, a morao je otići odmah poslije finala Kupa HB. Novi klub je inzistirao da otputuje odmah iako smo mislili da bi mogao ostati da odigra utakmicu protiv Studenta, govori trener Širokog Damir Vujanović.

– Sigurno da će to ostaviti traga na igračima, ipak je to šok jer je bio predvodnik mlade ekipe, iskusan vođa koji nam je pružao sigurnost. To je veliki hendikep za nas, ali smatram da ova ekipa i bez njega, ukoliko bude imala pravi angažman i ako budemo na razini utakmice sa Zrinjskim i Mladosti, može osvojiti nove bodove koji bi riješili pitanje plasmana za Ligu 6, dodao je.

Naravno, postavlja se pitanje hoće li u Širokom Novačića pokušati nadoknaditi novom akvizicijom.

– Vidjet ćemo hoćemo li tražiti igrača na toj poziciji ili nekoj drugoj. Ovisi i o tome kako ćemo s upravom kluba postaviti naše ambicije tako da o tome još ne bih govorio dok ne potvrdimo plasman u Ligu za prvaka. Nakon toga ćemo razmatrati situaciju i u kojem smjeru ćemo ići, kaže Vujanović.

– Možemo pokriti tu poziciju s igračima kao što su Karačić, Zubac, Čolak. Hendikep jeste, ali ćemo pokušati to nadoknaditi većim angažmanom i doprinosom igrača koji igraju na toj poziciji. Maksimalnom borbenošću i dobrom koncentracijom možemo dobiti Student i ispuniti svoje ciljeve, smatra Damir Vujanović.

Široki ove sezone ima domaći skor od 9-0, činjenica koja nije prijatna za timove koji im gostuju na Pecari.

– Gledatelji u Širokom Brijegu mogu očekivati dobro pripremljen i rasterećen Student. Mi u pravilu jako dobro igramo ove utakmice s jačim protivnicima, nema razloga da tako ne bude i ovaj put. Znamo koliko je Široki jak na svom parketu, ali bez obzira na to mi i tamo idemo na pobjedu. Očekuje nas energetski jako zahtijevan meč, utreniran i agresivan protivnik koji igra jako brzu košarku na veliki broj posjeda lopte. Ako uspijemo oboriti ritam utakmice kao u našem prethodnom ogledu mislim da imamo šanse, poručio je trener Studenta Neven Nikolić.

Dnevni list