Vujanović: Nadam se da ćemo namaknuti sredstva s kojima bi doveli dva – tri igrača

Širokobriješki košarkaši su godinu u Ligi 12 završili sa skorom 9-5, petom pozicijom koja nosi nastup u Ligi 6 i s tri pobjede više spram šestoplasiranog Studenta.

Svakako je jasno kako su na putu ostvarenja prvog ovosezonskog cilja, plasmana u drugi dio natjecanja, odnosno Ligu za prvaka.

– Zadovoljni smo jer smo krenuli s mladom ekipom i znali smo da će biti uspona i padova. To se pokazalo jer smo znali odigrati jako dobrih utakmica, ali i vrlo loših gostujućih. Svjesni smo svojih grešaka i sigurno ćemo u predstojećem periodu nastojati smanjiti ih na najmanju moguću mjeru, komentirao je trener Damir Vujanović.

Do kraja je osam kola i u klubu su već koncentrirani na prvi sljedeći izazov, Građanski iz Bijeljine, s kojim se sastaju 9./10. siječnja u svojoj dvorani.

– To moramo pobijediti jer nas kasnije očekuju tri vrlo teške utakmice, Kakanj i Sloboda u gostima, a Mladost kući, upozorava Vujanović na nezgodnu seriju u siječnju.

Ipak su Širokobriježani vrlo blizu ostvarenju plasmana u Ligu 6.

– S pobjedama na Pecari i možda jednom gostujućom bi bili sigurni za Ligu 6, a onda se nadam da ćemo prikupiti sredstva i dovesti nekoliko pojačanja kako bi se uključili u samu borbu za vrh, kaže trener Širokog i najavljuje da su u klubu odlučili ne pojačavati postojeću momčad u tekućoj stanci.

– Sigurno se sad nećemo pojačavati, a kasnije ćemo vidjeti što ćemo napraviti. Dosad smo zadovoljni, vjerujem da mlada ekipa može iznijeti teret Lige 12 i plasirati se u Ligu 6.

Dosta ostalih prvoligaša se pojačava, ali teško da će i uz sve te novine imati šansu parirati aktualnom prvaku Igokei u Ligi 6.

– Ekipe se pojačavaju, sve su bolje, sli sigurno da su još uvijek dosta daleko od Igokee jer oni igraju jake utakmice s ABA ligašima, što je njihova prednost pored toga što imaju širok roster jako kvalitetnih košarkaša. Onaj tko se misli upustiti u borbu s Igokeom, ili ugroziti ih, morat će se dodatno pojačati. Oni su trenutačno puno bolja ekipa od svih u bh. ligi, zaključio je Damir Vujanović.

Naviknuti biti u vrhu

Široki je po devet puta osvajao prvenstvo i Kup BiH, tako da su svi u i oko kluba naviknuli ga uvijek gledati kako se bori za sami vrh.

– Mi ćemo zajedno s upravom odlučiti što je najbolje za Široki, ali nadam se da ćemo namaknuti sredstva s kojima bi doveli dva – tri igrača, a onda je sve moguće. Nitko ne može jamčiti da ćemo doći do tog finala, ali ako se uspijemo pojačati, možemo ga izboriti. Igokea ima kvalitetu i iskustvo više, ali isto tako su i prethodnih godina finalne utakmice Širokog i Igokee bile neizvjesne, pa ako dođemo u tu situaciju da igramo finale, sigurno će biti zanimljivo, vjeruje Vujanović.

Dnevni list