VSTV BiH pokrenuo postupak istrage protiv Hrstića i Čuljka, tužitelja u Tužiteljstvu ZHŽ u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG – Prema neslužbenim informacijama Ured disciplinskog tužitelja VSTV BiH je pokrenuo postupak istrage protiv Mladena Hrstića i Borislava Čuljka, tužitelja u Tužiteljstvu ZHŽ u Širokom Brijegu, prema pritužbi za nesavjestan i neprofesionalan rad u službi.

Ponovimo. Tužitelj Hrstić nije temeljito istražio slučaj prijetnji smrću građaninu Ljubuškog s ciljem utvrđivanja identiteta osobe, koja je uputila prijetnje putem elektroničkih medija. Od dana upućivanja prijetnji već je prošlo tri mjeseca, a rezultata nema. Postoje utemeljene sumnje da je prijetnje upućivala jedna visokopozicionirana osoba u vlasti ZHŽ, pa se s pravom može sumnjati i u namjere zataškavanja slučaja, što će svakako pokazati sljedeći dani, piše Ljubuski.info.

Neslužbeno se doznaje da je tužitelj Hrstić prvi prilog u medijima ocijenio netočnim, ali ga nije demantirao. Međutim, dokumentacija o slučaju ne dvoji da je objavljena istina.

Tužitelj Hrstić vodi postupak istrage protiv više osoba iz MUP-a ZHŽ, vezanih za nezakonito i ponovno zapošljavanje Miroslava Galića, načelnika Odjela kriminalističke policije MUP-a ZHŽ, osobe koja osuđena na kaznu zatvora za teška kaznena djela krivotvorenja javnih isprava u PU Posušje s milijunskom štetom. Istragu je naložila SIPA, proslijedivši zahtjev FUP-u i Federalnom tužiteljstvu. Iako su prošla gotovo četiri mjeseca sve tapka u mjestu, a neslužbeno se doznaje da slučajevi imaju dodirnih točaka.

Tužitelj Čuljak je građanina Ljubuškog osumnjičio za nepostojeće kazneno djelo prema članku 291. KZ F BiH, jer isto nikada nije počinjeno. I sa ovim slučajem u vezu se dovodi Miroslav Galić načelnik Odjela krim policije MUP-a ZHŽ.

Tužiteljstvo ZHŽ daje istražne nalogu osobama koje moraju provoditi istrage same protiv sebe. U MUP-u ZHŽ kriminal je na vrhuncu, pravni nered u ministarstvu upućuje na kaos. Zdravko Boras je odmah morao suspendirati Galića, ali kako to učiniti kad iza Zdravka Borasa stoje godine najgoreg kriminala i svako malo mu lažne izjave bivaju demantirane dokumentima.

Ljubuski.info