Vlada časti: Proračunskim korisnicima u ZHŽ-u 300 KM regresa

Proračunski korisnici u Zapadnohercegovačkoj županiji naknadu za povećane troškove za vrijeme korištenja godišnjeg odmora, odnosno regres, dobit će tijekom idućih desetak dana, potvrđeno je iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Zapadnohercegovačke županije koju je vodio dopredsjednik Vlade ZHŽ-a i ministar financija Toni Kraljević, donesena je odluka da visina regresa ove godine bude 300 konvertibilnih maraka te će u tolikom iznosu biti i isplaćena.

Na sjednici je donesena i odluka o pokretanju stečajnog postupka nad Gospodarskim društvom Ljubuška tkaonica d.o.o Ljubuški. Vlada je odobrila i prijedlog odluke o prijenosu sredstava “Tekući prijenosi Agencije za privatizaciju u Zapadnohercegovačkoj županiji”, utvrđenih proračunom ZH županije. Ovom odlukom Agenciji za privatizaciju ZH županije iz županijskog proračuna prebačeno je 150.000 konvertibilnih maraka.

Vlada je razmatrala i usvojila izvješće o utrošku sredstava “Tekuće zalihe” proračuna Zapadnohercegovačke županije za 2016. za razdoblje siječanj – ožujak 2016., kao i za razdoblje siječanj – lipanj 2016. Usvojeno je i izvješće o izvršenju proračuna ZH županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2016. godine.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Zapadnohercegovačke županije donesen je i prijedlog odluke o kriterijima i uvjetima za izbor i imenovanje ravnatelja i zamjenika ravnatelja Zavoda za zdravstveno osiguranje Zapadnohercegovačke županije.

Usvojen je i prijedlog odluke o raspisivanju i provedbi javnog oglasa za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Doma zdravlja Ljubuški i Doma zdravlja Široki Brijeg. Vlada je na spomenutoj sjednici usvojila prijedlog odluke o razrješenju privremenog Upravnog odbora Doma zdravlja Ljubuški, kao i privremenog Upravnog odbora Doma zdravlja Široki Brijeg.

Ljubuski.info