Rođen je 1.11.1966. godine u Turčinovićima, gdije i dan danas živi.

Dragovoljac je Domovinskog rata, bivši službenik PU Široki Brijeg, a od nedavno je u mirovini. Prve svoje pjesme počeo je pisati 1987. godine i brojni radovi su mu objavljivani u časopisu ”VITKO”.

Ove srijede u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu predstavio je svoju knjigu pod nazivom “NA POČIVALJKAMA USPOMENA” kao i izložbu svojih brojnih umjetničkih djela, inspiriranih životom sela i prirode, mnogih ličnosti i hercegovine.

“Donekle sam i ja kriv za ovu knjigu zbirke pjesama. Na dva sprovoda došao je Jozo k meni i zamolio me da pročitam stihove koje je on napisao tetki Sofiji i Mirku Kožulu, a ja sam zažmirio na jedno oko i nisam baš poštovao sve crkvene kanone pa sam ja to lijepo pročitao i nakon toga sam mu rekao pa ovo vrijedi, ovo bi trebalo objaviti, izdati, pa tu je možda začela se ideja o izdavanju ove zbirke” – kazao je fra Dane Karačić prilikom predstavljanja prve knjige Joze Kožula.

FOTO: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on 19. listopada 2017

Recenzent fra Ante Marić u svojoj ocjeni zapisa nije krio oduševljenje ovom zbirkom pjesama pa je u jednom djelu kazao – “ Jozine se pjesme čitaju u dahu, pitke su, Jozo ima svoj ritam, svoj stih i svoju misao. I sve to u njegovoj pjesmi živi onako kako je on spjevao skladno. I vuče te i misliš: Bože kako je ovo dobro.” – kazao je fra Ante.

Ivana Marušić / SirokiBrijeg.info