U ponedjeljak, 19.06.2017., Udruga osoba s invaliditetom ŽZH organizirala je športsko-rekreativno natjecanje za svoje članove u Prvoj osnovnoj školi Široki Brijeg.

Ovaj događaj ima posebnu važnost jer se prvi put organizira ovakva vrsta natjecanja. Pokrovitelji događaja su Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa ŽZH i Grad Široki Brijeg. Također, podršku su dali mladi volonteri i Centar Marija Naša Nada koji su sudjelovali u svim aktivnostima.

„Šport nije privilegija nego potreba i pravo svih nas“, izjavila je Zora Mikulić, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom ŽZH. Također, u pozdravnom govoru zahvalila se svima koji si pomogli, ali i izdvojili vrijeme kako bi bodrili svoje športaše. Natjecanju je prisustvovao i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Nakon zagrijavanja sudionici su odmjerili snage u četiri discipline, i to redom: povlačenje konopa, košarka (slobodna bacanja), trčanje u vrećama i odbojka. Najboljima u svim disciplinama nagrade su uručili Miroslav Hrkać, ravnatelj Prve osnovne škole, Zora Mikulić, predsjednica Udruge, i gradonačelnik Miro Kraljević.

FOTO: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on 19. lipnja 2017

Cilj ovoga natjecanja je bio dati jednake šanse u izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom, i to kroz šport, rekreaciju, inkluziju, integraciju i socijalizaciju, kako bi se podigla svijest svakog pojedinca u društvu.

Grad Široki Brijeg