VIDEO: Zvonko Milas obišao ljubuške projekte koje sufinancira Vlada RH

LJUBUŠKI – “Vlada Republike Hrvatske ima, ne samo zakonsku, nego i moralnu obvezu prema Hrvatima u BiH”, rekao je prilikom posjeta Ljubuškom u ponedjeljak Zvonko Milas, tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Zajedno s načelnikom općine posjetio je projekte koje je sufinancirala Hrvatska vlada.

Zahvaljujući suradnji s Uredom za Hrvate izvan domovine, Ljubuški će nakon 25 godina uskoro ponovno dobiti kinodvoranu. U izgradnji je i centar za djecu s poteškoćama u razvoju.

“Mislim da ovakvi projekti mogu doista osigurati prosperitet na dobrobit svih ljudi ovog kraja. Ljubuški doista ima viziju razvoja, ali i viziju onoga što je doista potrebno stanovnicima. U tom smislu, suradnja i partnerstvo s općinom je dobar primjer kako treba raditi, na koji način treba surađivati, kako se treba razvijati”, istaknuo je Milas.

Za izgradnju dnevnog centra Vlada RH donirala je 800.000, a za kinodvoranu 545.000 kuna.

“Oba objekta su u završnim fazama. Nadam se da su naši gosti danas imali priliku vidjeti da je pomoć došla na pravo mjesto. Dva vrlo važna područja, dva važna objekta u Ljubuškom”, komentirao je ljubuški načelnik Nevenko Barbarić.

Centar za djecu svoja bi vrata trebao otvoriti u svibnju, a kinodvorana krajem ove godine. Kao zahvalu za financijsku potporu, Milasu je uručeno i priznanje Počasni građanin Općine Ljubuški.

NasaTV.ba