„Znamo da u Zrinjskom vjeruju da imaju izglede za prolaz unatoč našoj pobjedi u prvom susretu 2:0. Mi smo, pak, spremni za ovu jako važnu utakmicu i ponašat ćemo se kao da je 0:0“, kazao je šef stručnog stožera NK Široki Brijeg Goran Sablić najavljujući uzvratni dvoboj čevrtzavršnice Kupa BiH Široki Brijeg – Zrinjski (srijeda, 17 sati).

Priupitan da pojasni znači li ovo „ponašanje kao da je 0:0“ i da će Široki Brijeg čekati svoju prigodu i prepustiti Zrinjskom da juri zaostatak iz prve utakmice Sablić je dodao kako „nije mudro prepustiti inicijativu Zrinjskom“. „Igrat ćemo pametno, ni defenzivno, ni ultraofenzivno“, zaključio je na ovu temu Sablić.

Novinare je zanimalo i koliko je utjecao na igrače poraz od Sarajeva i činjenica da Široki neće dohvatiti Ligu za prvaka na što je trener „Plavo-bijelih“ naglasio kako su „igrači svjesni situacije, imamo samopouzdanja i nismo potonuli nakon Sarajeva, naprotiv, a sutra je idealna situacija da pokažu kako vrijede i ostvare želju navijača, klupskog vodstva i, na kraju krajeva, samih sebe te da izborimo plasman među četiri najbolje momčadi u Kupu BiH“.

Bilobrk će ostati na vratima, u odličnoj je formi, izostat će sigurno Baraban i Sivrić, a upitan je Čabraja. Sablić je na kraju pozvao navijače „Plavo-bijelih“ da sutra ispune Pecaru i budu 12. igrač Širokog Brijega.

Organiziran dolazak najavljen je za 300 navijača Zrinjskog, oni će biti smješteni na istočnu tribinu, a zamoljavaju se i ostali simpatizeri mostarske momčadi da se također smjeste na tu tribinu. Jug će biti zatvoren, cijena ulaznice za sjever je 5 KM, kao i za istok. Naša TV izravno će prenositi ovaj veliki derbi.

Ulaznice će biti u pretprodaji sutra (srijeda) od 8:00 do 15:00 sati u restoranu “Plavo-bijeli”, poručili su iz NK Široki Brijeg.

SirokiBrijeg.info