VIDEO: Uskoro na Facebooku šest novih emotikona za izraziti svoje raspoloženje

U zamjenu za dugo željenu opciju Dislike na Facebooku, Mark Zuckerberg je prošle godine predstavio proširenje Like opcije, odnosno nešto što je nazvano Reactions. Usluga je prvo dana nekim korisnicima u Španjolskoj i Irskoj, a zatim i u Čileu. Sada bi trebala biti pridodana publici diljem svijeta.

Još nije točno precizirano kada će nova opcija biti dostupna korisnicima diljem svijeta, no trebalo bi to biti u idućih nekoliko tjedana, navodi Bloomberg. Jedan od direktora u Facebooku, Chris Cox rekao je da razvojni tim namjerno ne žuri.

“Izbacujemo stvari vrlo oprezno”, rekao je. “To je rezultat puno naučenih lekcija.”

Iako su korisnici Facebooka dugo tražili opciju Dislike, šef Facebooka Mark Zuckerberg odbio je uvođenje takve opcije jer smatra da je previše negativna, te bi mogla biti zlorabljena.

Korisnici najpopularnije socijalne mreže dobit će umjesto toga šest dodataka opciji lajkanja, odnosno označavanja da im se nešto sviđa – šest emotikona kojima će izraziti svoje raspoloženje.

“Predstavljamo vam test reakcije – ekspresivnija Like opcija. Like opcija je na Facebooku dostupna već dugo vremena, dnevno se podijele milijarde lajkova i to je postao način kako reći da vam se nešto sviđa. Mnogi su me pitali kada ćemo uvesti Dislike opciju. Što reći, u situacijama gdje Like nije dobra opcija sad su tu reakcije, koje su pristojniji i sigurniji izbor nego Dislike”, rekao je u listopadu šef Facebooka Mark Zuckerberg.

Kako bi se reakcije pojavile dovoljno je unutar Facebook aplikacije držati Like opciju duže vremena i izabrati jedan od šest emotikona – Love, HaHa, Yay, WOW, Sad i Angry. Najavljeno je kako će se s vremenom broj emotikona povećavati.

Tehnoklik.hr