VIDEO: U Širokom Brijegu održano 4. športsko-rekreativno natjecanje za osobe s invaliditetom

Ove subote, 23. studenog.2019.g., u Prvoj osnovnoj školi Široki Brijeg organizirano je 4. športsko-rekreativno natjecanje za osobe s invaliditetom u kojem su sudjelovali mladi sportaši iz Gruda, Posušja i Širokog Brijega, naravno tu su bili kao velika ispomoć brojni volonteri, treneri Igor Jelić, Dario Brzica i Josip Ramljak, dok se športski sudac Zdenko Jelić pobrinuo da bodovno natjecanje prođe uz fer i korektnu igru, Marinko Mikulić je program vodio a Zdenko Damjanović pobrinuo za glazbeni ugođaj.

Cilj ovoga natjecanja je bio dati jednake šanse u izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom, i to kroz šport, rekreaciju, inkluziju, integraciju i socijalizaciju, kako bi se podigla svijest svakog pojedinca u društvu, i gdje su na kraju svi bili pobjednici.

Osniva se Športski savez za osobe s invaliditetom ŽZH

“Punu podršku smo dobili od Centra Marija naša Nada, Prve osnovne škole Široki Brijeg i roditelja djece s teškoćama u razvoju. Zahvaljujem svima koji ste došli bodriti naše sudionike, a možda i buduće sportaše i sportske zvijezde. Na kraju obećavam javno da nećmo na ovom stati, već je registriran športski klub civilnih invalida “Radovanj” Posušje, a u planu je registracija športskog kluba u Širokom Brijegu i u grudama kako bi mogli formirati Športski savez za osobe s invaliditetom ŽZH. Očekujemo u 2020. godini da ćemo imati aktivno djelovanje športsko rekreativnih klubova u cijeloj županiji. To je nekada bio samo san ali uz uporan rad i podršku taj san postaje stvarnost. Šport je preventiva zdravlja važan za sve, a posebno za osobe s invaliditetom za neke rehabilitacije i oporavak a druge osnaživanja jačanja identiteta što potiče inkluziju i socijalizaciju.”- kazala je na kraju uvodnog obraćanja Zora Mikulić, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom ŽZH.

Ispred Ministarstva obrazovanja kulture i športa ŽZH pomoćnik ministrice za obrazovanje Mario Mikulić u svom kratkom obraćanju pohvalio je ovu već tradicionalnu športsko-rekreativno natjecanje, pozdravio sve koji su sudjelovali u organizaciji i pripremi ovog događaja, svima koji su došli dati podršku mladim sportašima koji će nastupiti danas i koje je izričito pozdravi te svečano otvorio 4. športsko-rekreativno natjecanje za osobe s invaliditetom ŽZH.

VIŠE FOTOGRAFIJA možete pronaći na službenoj Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

Nakon zagrijavanja sudionici su odmjerili snage u čak šest discipline, i to redom: Košarka, nabacivanje kolutova, gađanje čunjeva, pogađanje lopte kroz gol, štafeta s loptom i na kraju najzanimljiviji dio natjecanja povlačenje konopa. Nakon svega toga uslijedila je podjela medalja svim natjecateljima i športska svečanost je završila uz tradicionalno hercegovačko kolo Trusa i na kraju zasluženi predah uz zakusku.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u video prilogu:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info