U organizaciji Glazbene škole Široki Brijeg sinoć je u kinu „Borak“ održan tamburaški koncert Glazbene škole i prijatelja pod nazivom „U san mi dođu tambure“.

Glazbena škola Široki Brijeg djeluje već više od 40 godina te je stup i nositelj kulturne djelatnosti u gradu Širokome Brijegu, ali i cijeloj zapadnoj Hercegovini. Pored klasičnih glazbala koje se u školi izučavaju, kao što su violina, flauta, glasovir, trublja, harmonika, saksofon, orgulje i dr., Glazbena škola Široki Brijeg jedina je škola u BiH koja profesionalno izučava tradicionalna hrvatska glazbala, a to su tambure. Također treba napomenuti da se početkom 1900ih godina tambure javljaju na našim prostorima kao glazbalo koje se koristilo u kućnom muziciranju, a nedugo nakon toga u širokobriješkoj gimnaziji postoje čak tri postave tamburaškog zbora. Tu tradiciju očuvala je i još uvijek njeguje Glazbena škola Široki Brijeg gdje učenici mogu svirati više vrsta tamburaških glazbala, a to su prim, brač, bugarija, čelo i berda.

Nakon odličnih nastupa i atmosfere, svi su složni kako bi ovakav tamburaški koncert trebao postati tradicija.

VIŠE FOTOGRAFIJA na facebook stranici portala SirokiBrijeg.info;

FOTO: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on Friday, April 6, 2018

 

Nastupali su: Tamburaški orkestar Glazbene škole Široki Brijeg, Djevojački zbor Glazbene škole Široki Brijeg, „Mokarski tamburaši“, „Tamburaši s kamena“, Šima Jovanovac, Romeo Nikolić, Josip Bilać, Dragan Rezić-Duka, Ivan Mikulić, Dinko Ćavar, Dragan i Antonija, Paul Coleman, Stefan Kokoškov, Marin Previšić, Marija Čolak i Grupa „Gabriel“. Zborovođa koncerta bila je Marija Čolak, a dirigent maestro Joško Slišković.

SirokiBrijeg.info