VIDEO: Sve je spremno za derbi na Pecari, preko 300 navijača iz Mostara stiže na izlet u Široki Brijeg!

ŠIROKI BRIJEG – „Poraz na Grbavici od Željezničara nije nas poremetio, učinit ćemo sve što je u našoj moći da u derbiju protiv Zrinjskog na Pecari osvojimo sva tri boda“, kazao je na konferenciji za novinare šef stručnog stožera NK Široki Brijeg Slaven Musa. Nedjeljni derbi, dodao je, važna je utakmica i za Široki, i za Zrinjski, pritisak postoji na obje strane, ne samo na Širokom. „Poželjno je imati pritisak, mi bolje igramo pod pritiskom i vjerujem da ćemo imati moći, snage i volje da derbi usmjerimo prema onomu što mi želimo, a to su pobjeda i tri boda“, zaključio je Musa.

„Novi derbi prigoda je za novo dokazivanje“, ustvrdio je Slavko Brekalo, potvrdivši trenerove riječi da poraz na Grbavici nije uzdrmao momčad. Pouzdani stoper obećao je uime suigrača maksimalno zalaganje u nastojanjima da kraj derbija „Plavo-bijeli“ dočekaju uzdignutih ruku, uz poziv navijačima na potporu s tribina Pecare.

Pressširoki04032016-3

Zrinjskog se, dakle, maksimalno respektira i poštuje, ali, s druge strane, s punom vjerom u vlastite mogućnosti i prekid tradicije od posljednja tri neodlučena ishoda; dakako, u korist Širokog Brijega. Musa nije otkrio jedanestoricu koja će u nedjelju istrčati na travnjak Pecare, odnosno hoće li biti izmjena u sastavu u odnosu na utakmicu protiv Željezničara koju su odigrala „u tom trenutku najbolja jedanaestorica“. Upitan je jedino zbog ozljede Bralić, no i on trenira s momčadi, kartoniranih nema.

Pressširoki04032016-4

Za očekivati je, unatoč lošoj vremenskoj prognozi, popunjene tribine Pecare, s obzirom da su jug i sjever natkriveni. Gosti su najavili organiziran dolazak 300 navijača koji će biti smješteni u posebnom prostoru na istoku, dok se ostali simpatizeri Zrinjskog mole za smještaj na južnoj tribini. „Škripari“ će, nema sumnje, napuniti svoj prostor na sjevernoj tribini koja je predviđena i za ostale navijače Širokog Brijega.

SirokiBrijeg.info