Home Sport Nogomet VIDEO: Sve je spremno za humanitarni spektakl na Pecari ŽNK Široki Brijeg i ŽNK Dinamo

VIDEO: Sve je spremno za humanitarni spektakl na Pecari ŽNK Široki Brijeg i ŽNK Dinamo

0
VIDEO: Sve je spremno za humanitarni spektakl na Pecari ŽNK Široki Brijeg i ŽNK Dinamo

Sve je spremno za veliki humanitarni spektakl koji će u nedjelju u 19:30 sati pod svjetlima reflektora na stadionu Pecara prirediti ŽNK Široki Brijeg i ŽNK Dinamo Zagreb. Financijski prihodi s ove humanitarne utakmice dva prijateljska kluba bit će namijenjeni Domu za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju ”Marija Naša Nada” u Širokom Brijegu.

Cijeli kolektiv ŽNK Široki Brijeg uložio je velik trud u organizaciju i promociju ove utakmice. Mnogobrojne medijske najave, oblijepljeni plakati širom Hercegovine te postavljeni veliki bilboardi uz širokobriješke prometnice naznaka su da nas na Pecari uistinu očekuje istinski nogometni spektakl i promocija ženskog nogometa.

„U svojih dvadeset godina rada u ženskom nogometu ovakvo nešto nisam doživjela. Nitko od naših klubova nije učinio više na promociji ženskog nogometa kao što je to učinio ŽNK Široki Brijeg s promocijom ove utakmice“, istaknula je u svome obraćanju na konferenciji za medije trenerica ŽNK Dinamo Zagreb Marija Margareta Damjanović, nekadašnja A i U-19 izbornica Hrvatske, koja je u svome mandatu postala prva izbornica koja je pozvala tri igračice ŽNK Široki Brijeg u reprezentaciju Hrvatske: Juliju Kvesić, Katarinu Ljubić i Slavicu Glavota.

Nadodala je kako je ovo ŽNK Dinamo Zagreb prvo inozemno gostovanje u nešto više od godinu dana postojanja kluba te da ih ponosnim čini što je riječ upravo o gostovanju u Širokom Brijegu i Hercegovini.

„Znamo koliko ljudi ovdje u Hercegovini dišu za Hrvatsku i Dinamo. U pripremi ove utakmice čula sam mnogobrojne komentare kako će nas ovdje svi širokogrudno dočekati, u što sam se i uvjerila. Zato nam je iznimna nam čast biti dio ovog humanitarnog spektakla“, dodala je Damjanović.

„Nestrpljivo smo čekale ovu utakmicu. Drago nam je što smo ostvarili suradnju sa ŽNK Široki Brijeg. Ovdje smo došli steći nova prijateljstva i ljubiteljima ženskog nogometa pokazati što znamo“, rekla je kapetanica ŽNK Dinamo Zagreb Monika Pemper.

Trener ŽNK Široki Brijeg Ivan Kvesić u svome obraćanju novinarima naglasio je kako je bila velika čast i odgovornost organizirati ovu utakmicu, posebice zbog njezina humanitarnog karaktera.

„Nakon što smo dogovorili utakmicu s našim prijateljima iz ŽNK Dinamo Zagreb, nije bilo dileme da njoj dodamo i humanitarni karakter. Hvala našim prijateljima iz Zagreba i svima onima koji su nas podržali. Volio bih da ovo bude pravi spektakl koji ćemo svi dugo pamtiti“, naglasio je Kvesić.

„Počašćeni smo što imamo priliku igrati za tu krasnu djecu koju smo imali priliku vidjeti. Njih je Bog blagoslovio posebnim blagoslovom. Za razliku od nas, koji smo sputani mnogim stvarima u ovom svijetu materijalizma, oni uživaju u malim stvarima i njihov iskreni osmijeh je nešto najdivnije što sam imala priliku vidjeti u svome životu“, rekla je kapetanica ŽNK Široki Brijeg Matea Marušić te se zahvalila svima koji su na bilo koji način poduprli ovu akciju.

Na kraju konferencije trenerica ŽNK Dinamo Zagreb Marija Damjanović, koja u svojoj ekipi ima sedam reprezentativki, poručila je kako će i njihov klub maksimalno podržati ovu akciju te najavila kako će prijateljski i humanitarni susreti ŽNK Široki Brijeg i ŽNK Dinamo Zagreb postati tradicija.

Utakmica na Pecari igra se sutra (nedjelja) u 19:30 sati na stadionu Pecara. Cijena ulaznice iznosi 2 KM (uz slobodni dobrovoljni prilog), a ulaz će biti otvoren već u 18 sati. Za one koji neće nazočiti utakmici, Naša TV je osigurala izravan TV prijenos.

SirokiBrijeg.info