Popunjena dvorana Zavoda Svete obitelji u Širokom Brijegu pokazala je koliko etno skupina “Sinovi Hercegovine” pred sobom imaju blistavu karijeru i podršku da svijetom prenose svoju i našu glazbenu tradiciju.

Djevojačka skupina Angelus iz Stoca, ženska pjevačka skupina KUD-a Mokro, Zdenko i Martina Damjanović, gosti iznenađenja Ivana Čirjak iz Zadra, Marija Krnić-Cerovac iz Slavonije te Zvuci zavičaja uz Dalmatinske Zagore upotpunili su ovu lijepu večer predstavlja drugog albuma naših mladih momaka.

sinovih2112016_16

“Sinovi Hercegovine” su etno glazbena skupina nastala 2012. godine te okuplja mlade ljude kojima je primarna djelatnost i krajnji cilj čuvanje starih običaja i kulturne baštine u što spadaju napjevi i sviranje na tradicionalnim instrumentima Hercegovine. Svoj prvi nastup imali su na Kočerinu u Širokom Brijegu, 9.4. 2012. na Uskrsnom silu, a sada već bilježe brojne uspjeha svojim nastupom gdje god da se pojave.

“Sinovi Hercegovine” su:

Marin Barač, Ante Bilać, Marin Rotim, Ivan Ćuže, Marko Ćavar i Toma Ćorić.

Već idućeg tjedna kreću na turneju, a prva destinacija im je 28. siječnja, općina Prozor – Rama gdje ih već iščekuju brojni naši hercegovci.

Kako je bilo na promociji njihovog drugog albuma, 21. siječnja, u Širokom Brijegu, pogledajte video prilogu:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info