VIDEO: Samsung predstavio sljedeću generaciju Galaxy pametnih telefona

Samsung je na MWC sajmu u Barceloni predstavio novitete u Galaxy obitelji proizvoda – Samsung Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge. Stvoreni za svakodnevni život korisnika, ovi uređaji predvode kategoriju proizvoda zahvaljujući profinjenom dizajnu, unaprijeđenoj kameri, naprednim softverskim mogućnostima i nenadmašnoj povezivosti s galaksijom proizvoda, usluga i iskustava, moglo se čuti tijekom predstavljanja.

“Vjerujemo u svijet koji je vedriji, oštriji, praktičniji i zabavniji. Ostvarujemo tu viziju s Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge, objedinjavanjem elegantnog dizajna i funkcionalnosti, uz nenadmašno mobilno iskustvo”, rekao je DJ Koh, predsjednik uprave odjela mobilnih komunikacija u Samsungu i dodao:

“Osnažujemo korisnike s tehnologijom koja im omogućava da iz života izvuku maksimum i nastavit ćemo s pomicanjem granica mogućeg. Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge uvode prvu Dual Pixel kameru na pametnom telefonu, koja omogućava snimanje svjetlijih i oštrijih fotografija, čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Zahvaljujući tom tehnološkom iskoraku, kao i leći s većim otvorom blende i većim pikselima, kamera nudi brže okidanje i preciznije automatsko fokusiranje. Novi način rada naziva Motion Panorama donosi pokret uobičajenim panoramskim fotografijama, dajući korisnicima iskustvo urona u ono što gledaju i fotografiraju.”

galaxy220222016 1

S dijagonalom zaslona od 5,1-inča kod Galaxy S7, odnosno 5,5-inča kod Galaxy S7 Edgea, ove telefone krasi zaobljeno staklo i metal, u elegantnom dizajnu osmišljenom za dugotrajnost i ergonomski ugodno korištenje.

Bilo da je riječ o poslu ili zabavi, novi zasloni sa značajkom stalne uključenosti (Always On) korisnicima omogućavaju jednostavno korištenje bez potrebe za dodirom i brigom za propuštenim pozivom ili važnom obavijesti.

Novi Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge još su praktičniji u svakodnevnoj uporabi zahvaljujući IP68 vodonepropusnosti i otpornosti na prašinu, bez žrtvovanja dizajna uređaja. Novi Edge UX izbornik, dostupan na Galaxy S7 Edgeu, nudi praktičnost i unaprijeđenu učinkovitost zahvaljujući prečacima za omiljene aplikacije i značajke kao što su pristup elektroničkoj pošti, selfi ili panoramskom načinu rada te brojnim drugim značajkama.

galaxy220222016-3

Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge nude i mogućnost brzog žičnog ili bežičnog punjenja baterije. Opremljeni su i tzv. hibridnom „ladicom“ za SIM karticu, koja omogućava umetanje microSD memorijske kartice kapaciteta do 200 GB, za dodatnu pohranu podataka. Na nekim će tržištima ova ladica omogućiti umetanje druge SIM kartice u uređaj.

Samsung je učinio i znatna poboljšanja hardvera i softvera za još bolje iskustvo igranja na novim uređajima. Snažan procesor i proširen kapacitet baterije omogućavaju više snage za zabavu, dok unutrašnji sustav hlađenja sprječava neugodno zagrijavanje uređaja.

Game Launcher, novi dodatak za igrače, omogućava upravljanje potrošnjom baterije i privremeno isključivanje obavijesti. Dodatno, korisnici mogu snimati svoje iskustvo igranja i dijeliti zaslon tijekom igre s prijateljima. Novi Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge opremljeni su s Vulkan aplikacijskim programskim sučeljem koje korisnicima omogućava uživanje u bogatoj grafici, uz manju potrošnju baterije.

Samsung je pomaknuo granice performansi hardvera, softvera i usluga tijekom stvaranja uređaja koji su osmišljeni s ciljem lakšeg povezivanja, dijeljenja i organizacije života korisnika. Bilo da je riječ o povezivanju Galaxy S7 ili Galaxy S7 Edgea s novim Gear S2 pametnim satom i praćenjem vježbanja, ili spajanju s Gear VR uređajem kako bi putovali svijetom, Samsung je redefinirao mogućnosti mobilnog iskustva.

galaxy220222016 4

Novi flagship uređaji korisnicima omogućavaju i jednostavno mobilno plaćanje uz Samsung Pay. Ovo sigurno i jednostavno rješenje štiti sustav Samsung KNOX i čitač otiska prsta, a sustav podržava tehnologije NFC, MST i barkoda, što omogućava još jednostavniju primjenu u trgovinama diljem svijeta.

Novi Samsung Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge bit će dostupni u Hrvatskoj sredinom ožujka ove godine. Međutim, predbilježbe za novi Samsung Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge za korisnike u Europi već su krenule. Korisnici u Europi koji naruče uređaj prije 5. ožujka bit će također nagrađeni ranom isporukom 8. ožujka, tako da će moći uživati u novom uređaju S7 prije drugih korisnika. Nadalje, korisnici u Europi koji naruče uređaj prije 5. ožujka dobiti će novi uređaj Samsung Gear VR, koji donosi potpuno novu dimenziju korisničkog iskustva uređaja Galaxy S7.

https://youtu.be/cyohHyQl-kc
Tehnoklik.hr