VIDEO: Rođen je najnovi i najmoderniji web preglednik – Opera Neon

Jedno vrijeme Opera je važila za apsolutno najbolji web preglednik, s mnogim naprednim opcijama, implementacijom noviteta i sigurnosnim postavkama kakve nitko nije imao. Nažalost po njih, konkurencija je rasla, oni su uglavnom padali i sada se Opera nalazi negdje daleko u zapećku korisničkih fokusa, s (pre)malim udjelom na tržištu web preglednika, čime dakako nisu zadovoljni ni u samoj kompaniji.

Iako mnogi tvrde kako je Operina najveća prednost integrirani VPN, što mnogi korisnici jednostavno obožavaju, oni su odlučili predstaviti sasvim novi koncept web preglednika u kojem VPN-a unutar samog preglednika više nema.

Godinu dana su radili na novom konceptu i sada je rođen – Opera Neon.

Razlozi zbog kojih su odlučili predstaviti sasvim novi koncept leže, prema mišljenju ekipe koja stoji iza ovog projekta, u činjenici da “današnji web preglednici ni izbliza nisu svježi kakvi bi trebali biti”. Prevedeno, nisu prilagođeni aktualnim potrebama korisnika, pa i interneta kao takvog. Opera Neon bi, valjda, trebala biti rješenje; donosi novu početnu stranicu koja je zapravo “wallpaper” vašeg računala; “sidebar” s vlastitim video playerom, galerijom fotografija i alatom za preuzimanje datoteka; inteligentni sustav okruglih tabova koji će najpopularnije i najčešće otvarane web stranice pozicionirati na vrh i još ponešto noviteta…

Za sada je teško dati bilo kakvu konkretnu ocjenu kvalitete, ali svakako se isplati isprobati Opera Neon web preglednik.

Zimo.co