Nakon što je prijedlog Zakona o braniteljima, u liku ministra Salke Bukvarevića, obišao sve županije i dobio rutinsku podršku županijskih ministarstava za braniteljska pitanja, u 3. Dnevniku FTV-a predsjednik UZB/boraca Drago Grbavac iskazao svoje nezadovoljstvo prema tom zakonu nazvavši ga “putujućim cirkusom Salke Bukvarevića!”

Grbavac je najavio tužbu, na kojoj već radi tim pravnika, kojom se traži odgovornost za one koji su poništili pripremljen i usuglašen stav braniteljskog Zakona iz sedmog mjeseca prošle godine oko kojeg su svi bili složni.

Ovogodišnji prijedlog zakona kojeg je ponudio Salko Bukvarević, sa svojim timom odabranih cirkusanata, duboko vrijeđa i ponižava sve istinske branitelje jer nudi samo mizernu socijalnu pomoć onim razvojačenim braniteljima koji nemaju nikakva primanja, koji su na burzi rada najmanje jednu godinu i koji premašuju starosnu dob od 57 godina, kazao je Grbavac.

Drago Grbavac je najavio i masovna izražavanja nezadovoljstva svih braniteljskih/boračkih udruga kojih se tiče ovaj zakon i koji je cijelo vrijeme pripreman bez njihovih mišljenja i prijedloga.

UZB