VIDEO: Privremeno stopirano da ljekarni na području ŽZH može biti više nego “kladionica”!

Na 18. sjednici Skupštine ŽZH, koja se održala u petak 18. rujna u Širokom Brijegu, našlo se 15. točaka na dnevnom redu. U međuvremenu prije početka sjenice 4. točka koja je predlagala Zakona o ljekarničkoj djelatnosti na prijedlog kluba zastupnika HDZ-a BiH skinuta s dnevnog reda, pa će se rasprava o tom zakonu odgoditi za neko drugo vrijeme.

Prije početka same sjednice Skupštine ŽZH, predsjednika Vlade ŽZH Zdenko Ćosić okupljenim medijima je malo pojasni značenje i donošenje ovog Zakona.

“Kada je u pitanju Zakon o ljekarničkoj djelatnosti, poznato je kako mi nismo do sada imali takav zakon, odnosno postupali smo sukladno federalnom zakonu i pravilniku.

U novom zakonu koji donosi naša županija, neke će se mjere o otvaranju ljekarničkih djelatnosti da tako kažem liberalizirati, prije svega kada je u pitanju broj stanovnika na određenom području što je ranije bilo limitirano federalnim pravilnikom, a to radimo kako bismo otvorili tržište za sve one koji su zainteresirani raditi s ovom djelatnošću” – kazao je između ostalog Ćosić.

Na našu upit, je li previše ljekarni na području ŽZH?, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić odgovorio je kako misli da ih nemamo niti premalo niti previše, nego ovim Zakonom neka tržište odredi koliko će ih biti.

Sada zasad je ova točka dnevnog reda povučena s izglasavanja, a što je donosio taj Zakon, pročitajte u ponuđenoj link stranici: Prijedlog Zakona o ljekarničkoj djelatnosti.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info