U prepunoj Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu nastavkom obilježavanja programa “Svibanjska sjećanja 2017.” u srijedu večer održan je veliki koncert Glazbene škole Široki Brijeg pod nazivom ”Večer hrvatskih skladatelja”.

Koncert je otvorio Mali zbor Glazbene škole skladbom “Na otoku Mindanao”. Nakon Malog zbora nastupili su učenici osnovne i srednje Glazbene škole koji su svoje glazbeno umijeće pokazali izvodeći skladbe hrvatskih skladatelja uz zasluženi dugotrajni pljesak.

Ravnateljica Tonćika Kolobarić je na samom kraju bogate glazbene večeri ‘ružom’ nagradila učenike koji su ostvarili uspjeh na dva međunarodna natjecanja i jednom federalnom, i to: XXII Daleki akordi, Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Split – Kaštela; Četrnaesto takmičenje drvenih duvača – Požarevac; 20. Otvoreno federalno natjecanje učenika i studenata glazbe – Čitluk. Ukupno su na tim natjecanjima osvojili pet prvih nagrada, šest drugih i četiri treće. Između ostalog, ravnateljica Tonćika Kolobarić se zahvalila svima što su došli i odvojili svoje vrijeme, kao i gradonačelniku Kraljeviću koji je uvijek bio podrška Glazbenoj školi Široki Brijeg.

Grad Široki Brijeg