FOTO: Mili Marušić

Ženske klapa “Diva”, ovog četvrta u kinu Borak predstavila je svoj prvi glazbeni album koji nosi naziv “Majka Mari kose plela”, album koji je plod desetogodišnjeg uspješnog rada ovih djevojaka iz Širokog Brijega.

Brojne nagrade i pohvale na nastupima diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore… stoje iza njih, a sudeći po posjećenosti njihovih nastupa i gromoglasnog pljeska nakon svake izvedene pjesme, to je tek početak ostvarivanja njihovog cilja da publika uživa slušajući ih!

Ovu klapsku večer, i desetogodišnji jubilej, upotpunili su glazbenim nastupom njihove kolege Klapa “Bratovština” iz mjesta Gorica – Sovići te Klapa “Zvizdan” iz Posušja.

Jedan od povijesnih činjenica je ta kako su kao prva ženska klapa iz Bosne i Hercegovine nastupili na Večeri debitanata Festivala dalmatinskih klapa u Omišu 2010. godine i ponosno predstavljali Široki Brijeg pred mnogobrojnim glazbenim imenima iz svijeta klape.

No moram napomenuti, iako nisam planirao “kvariti” ovu lijepu priču i ovaj jubilej, kako nije nazočio NITKO iz širokobriješke gradske vlasti što je žalosno. Vjerovatno je problem bio što su se dobro “nakrkali” kiselog kupusa dan ranije obilježavajući Dan ŽZH i Dan HR-HB koji tek predstoje za nekoliko dana i koji ih je spriječio da im odaju na taj način poštovanje i priznaje.

Al ono što je bitno, je to da su svi nazočni u prepunom Kinu “Borak” imali što poslušati i uživati u nastupima ovih klapa koje su sve više neizostavne na kulturnim događanjima. A ovim putem i mi čestitamo Kapi “Diva” njihov rođendan, i želimo puno uspjeha u daljnjim nastupima, ponosno predstavljajući Široki Brijeg gdje god bile.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info