FOTO: Mili Marušić

Nema potrebe puno pisati koliko je bavljenje sportom ili bilo kojim drugim oblikom fizičke aktivnosti korisno i poželjno, kako za odrasle osobe, tako i za djecu.

Osim unapređuje zdravlje, bavljenje sportom utječe na tjelesni razvoj, razvoj osobina i vještina kod djeteta te na usvajanje motoričkih znanja i dostignuća.

Djeca koja se bave sportom razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije.

Poznato je kako sport promiče zdrav stil života, potiče timski duh, razvija disciplinu i potiče stvaranje radnih navika, a još pri tome ako se djeca bave sportom koji vole, tada je manja vjerojatnost da će raditi stvari koje nisu u skladu s njegovom dobi.

Na žalost, na području ne samo Širokog Brijega nego i ostalim gradovima, dosta je školskih igrališta koja više nisu toliko puna djece i igre, za razliku od prijašnjih godina.

Kako ne bi sport olako bio zapostavljen u pojedinim mjestima i gdje mlade vraćaju na školska igrališta pokazuju i dokazuju to treneri ekipa “iz sela” na područjima Turčinovića, Kočerina, Biograca… koji svojim trudom nastoje izgraditi sportski duh i karakter brojnim mladim naraštajima.

VIŠE FOTOGRAFIJE možete pronaći u albumu na službenom Facebook profilu portala SirokiBrijeg.info:

Imat ćemo vremena sve njih predstaviti, i gdje ćete moći vidjeti kolika je velika korist za širu zajednicu sav ovaj trud!

Sada Vam donosimo priču mlade ekipe iz Biograca, koju predvodi Stanko Marušić koji iza sebe ima veliku sportsku karijeru, a sada s guštom prenosi na mlađe naraštaje.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info