VIDEO: Predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac – Ćane gostovao u emisiji TV Bujica

Predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac – Ćane ovih je dana gostovao u poznatoj emisiji TV Bujica, te tom prilikom poručio kako Dragan Čović ima najmanje 153.000 razloga da ne podrži referendum o “Danu Republike Srpske”, a to je broj prognanih Hrvata u ovom entitetu!

Primorac je bio prilično oštar prema predsjedniku HDZ-a BiH:

“Dragan Čović ima minimalno 153 tisuće razloga da ne odlazi 9. siječnja u Banja Luku. To je službena brojka Hrvata koji su protjerani 1991., 1992. i 1993. sa sadašnjeg prostora “Republike Srpske”. Taj podatak nigdje nije službeno objavljen. Vratilo se tek između 13 i 15 tisuća Hrvata To je sramotno malo i to je poražavajuća činjenica – nije se vratilo 95 posto naših ljudi! Osim što je taj datum obilježio povijest BiH u negativnom smislu, obilježio je i najveće stradanje Hrvata i ostalih nesrba u povijesti. Ne smijemo zaboraviti Ravno, dolinu Neretve, Prijedor… Nitko, pa ni Dragan Čović, nema pravo sve to staviti pod tepih i otići 9. siječnja u Banja Luku” – poručuje čelni čovjek HSP-a BiH.

On smatra kako svaki narod u BIH, pa tako i Srbi, trebaju imati svoj dan, ali ovo s proteklim referendumom ima neku potpuno drugu dimenziju. Krši se temeljni princip vladavine prava. To je velika pljuska međunarodnoj zajednici!

“Čović je često odlazio u Banja Luku davati potporu Srbima. Išao je i kod Vučića u Beograd, što mu svakako ne služi na čast! To je učinio u jeku hrvatske predizborne kampanje, pitam se u čijem interesu?! Dodik misli da je “pokrio” Hrvate i da je toliko politički moćan, da bi mogao za nekoliko mjeseci održati i mnogo bitniji referendum. “Republika Srpska” je nastala ne genocidu, mene je strah da je treći korak u njihovim provokacijama i obnavljanje “Republike Srpske Krajine” u Republici Hrvatskoj! I tamo, među Srbima ima normalnih ljudi, no oporba u “Republici Srpskoj” je sada uhvaćena u Dodikovu zamku. Još jedna dimenzija referenduma je predizborna kampanja za lokalne izbore” – naglasio je Primorac.

Više možete pogledati i poslušati u ponuđenom video prologu:

Dnevno.ba