VIDEO: Postoje li “muljaže” oko testova za koronu kojima se ljudi testiraju?

Na 18. sjednici Skupštine ŽZH bilo je dosta zanimljivih tema i rasprava, a jednu od zanimljivi i aktualnih rasprava pokrenula je i zastupnica HSP dr. Ante Starčević BiH Marija Lovrić, koja je postavila pitanje vezano za PCR testove.

Naime, istraživanja pokazuju da se po današnjim standardima u laboratorijima virusna DNK umnaža po 40 i više ciklusa, pa se pozitivnim proglašavaju i osobe koje imaju minimalan titar virusa, kao i osobe u čijem uzorku postoje samo fragmenti uništenih i ne funkcionalnih virusa. Po prijedlogu više virologa diljem svijeta preporuka bi bila da broj ciklusa ne bi smio biti veći od 30, te bi se time testovi objektivizirali, a rasteretio bi se i zdravstveni sustav i na koncu i gospodarstvo.

Po istraživanjima koja su provela Sveučilišta Irvine i Harvard 90% službeno inficiranih osoba po novim kriterijima ne bi bilo pozitivno.

Današnji standardi dovode do apsurdne situacije u kojoj nakon nevjerojatno preciznih testiranja nalazi se označuju sa plus ili minus, odnosno pozitivan ili negativan, iako postoji mogućnost da se detektira tko je od inficiranih zapravo zarazan i prijetnja okolini.

Zastupnica je postavila zanimljivo pitanje i za korištenje maski.

Koje odgovore je dobila pogledajte u video prilogu:

Ana Kvesić / SirokiBrijeg.info