Održana je izborna Skupština HKK Široki: Igor Jelčić predsjednik, Stanko Barać sportski direktor, Zoran Zeljko direktor za financije i marketing

U Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu održana je izborna Skupština HKK Široki koja je prihvatila izvješće o radu kluba u prethodnom razdoblju koje je podnio dosadašnji predsjednik Ante Suton, prihvatila novi klupski Statut koji je usklađen sa zakonskim rješenjima i izabrala novo klupsko rukovodstvo. Za predsjednik Skupštine kluba za naredno četverogodišnje razgoblje izabran je bivši košarkaš kluba odvjetnik Tomislav Bevanda.

U izvješću o radu kluba predsjednik Ante Suton sažeo je dva desetljeća puta kluba od Prve lige Herceg – Bosne do regionalne ABA lige i odmjeravanja snaga u različitim natjecanjima s prestižnim klubovima poput Maccabija, Cibone, Zadra, Cedevite, Olimpije, C. Zvezde, Partizana, Budućnosti, PAOK-a, Darussafake i drugih. U tom razdoblju Široki je postao najuspješniji košarkaški klub u BiH s devet osvojenih naslova državnog prvaka i devet osvojenih kupova BiH, te 12 upisanih nastupa u ABA ligi i osam nastupa u europskim natjecanjima pod patronatom FIBA kao što su Saporta kup, Kup Radivoja Koraća, FIBA Champions kup, FIBA Champions liga i Challenge kup.

“Na početku bih se htio iskreno zahvaliti svim našim djelatnicima, trenerima, igračima, navijačima, sponzorima, medijima za sve ove godine. Za to vrijeme afirmirali smo mnogo mladih igrača iz vlastite košarkaške škole poput Stanka Baraća, Darka Planinića, Borisa Baraća, Ivana Ramljaka, Josipa Bilinovca, Domagoj Bošnjaka i drugih ili smo “vratili u košarkaški život” u njihovim sredinama otpisane košarkaše poput Martina Vanjaka, Šime Špralje, Siniše Štembergera, Franja Pilepića, Željka Šakića i drugih. Postali smo uistinu sportski ponos Hercegovine, naše utakmice u punoj dvorani na Pecari bili su sportski praznik. Uspon je krenuo od gradnje dvorane 2000. godine i išao je uzlaznom linijom sve do 2013. godine kad smo zapali u dugove i morali napustiti ABA ligu. U međuvremenu smo igrali prvenstvo BiH sa skromnijim proračunom i radili financijsku konsolidaciju kluba. S ponosom mogu kazati da ćemo do 31. srpnja izmiriti sve dugove i da će novo rukovodstvo kluba zajedno s nama koji smo tu više od dva desetljeća moći u novi iskorak, povratak Širokog na stare staze uspjeha”.

Izabrana je nova klupska uprava, operativno tročlano tijelo u kojemu će biti novi predsjednik kluba Igor Jelčić, također bivši košarkaš koji je zadnjih godina obnašao dužnost direktora kluba, novi sportski direktor kluba Stanko Barać, naš bivši košarkaš i proslavljeni hrvatski reprezentativac s međunarodnim iskustvom igranja u najjačim klubovima u Španjolskoj, Turskoj i Hrvatskoj, te novi izvršni direktor za financije i marketing Zoran Zeljko. U novom nadzornom odboru kluba je 11 članova, koji su do sasda bili članovi Upravnog odbora kluba: Ante Suton (predsjednik), Mirko Grbešić, Miro Kraljević, Josip Kožul, Željko Knezović, Miro Musa, Miljenko Crnjac, Miro Gugić, Berislav Kutle, Marijan Primorac i Željko Ivanković.

Novi predsjednik kluba Igor Jelčić naglasio je:

“Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju, vjerujem da ćemo zajedno nastaviti putem na kojem smo zastali 2013. godine. Vjerujem da ćemo vrlo brzo svi zajedno naš Široki vratiti u ABA ligu, a posvetit ćemo još veću brigu omladinskom pogonu i suradnji kluba s drugim klubovima iz susjedstva”

Na Skupštini su se nazočnim vrlo emotivnim riječima obratili i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, bivši predsjednik kluba Berislav Kutle, novi članovi Uprave Igore Jelčić, Stanko Barać i Zoran Zeljko, te naš trofejni trener Ivan Velić.

HKK Široki